Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής

Στον Γ. Καρατζαφέρη (συναίνεση απέναντι στην κρίση) αλλά όχι και στον Αλ. Αλαβάνο (επιπτώσεις κρίσης) θα απαντήσει αύριο Παρασκευή (10:30') ο Κ. Καραμανλής στην «Ώρα του Πρωθυπουργού». Στον κ. Αλαβάνο θα απαντήσει η υπουργός Απασχόλησης.

Τη Δευτέρα (23/2) θα συζητηθεί επερώτηση του ΠΑΣΟΚ για τα ΑΕΙ

Την Τρίτη (24/2) και Πέμπτη (26/2) θα συνεχιστεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Την Τετάρτη (25/2) θα συζητηθεί πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τα Ταμεία.

Επίσης, την Πέμπτη (26/2, 13:00) θα ενημερώσει την επιτροπή Οικονομικών ο δτής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος.

Στις 4/3, οι κκ Σουφλιάς και Μαρκόπουλος θα ενημερώσουν για το «Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο» τις επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής & Εμπορίου και Περιβάλλοντος.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ισχύουν τα καταγγελλόμενα από τον κ. Αλαβάνο για μειωμένες αποδοχές των καθαριστριών ιδιωτικών συνεργείων που εργάζονται στη Βουλή, ανέφεραν κύκλοι του Προέδρου της Βουλής. Το θέμα απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση..

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Τεχνικές της πλάκας...
"Δεν συνομιλώ" με τον Αλέκο "για να μη του δώσω πόντους", απαντώ όμως στον γνωστό κομφερανσιέ που "μου γλύφει τ΄ αρχίδια για να τον ξαναπάρω στο μαντρί, τώρα που είμαι στα δύσκολα"...
Ρε συ ανώνυμε! Δε ρωτάς τους ξένους εργάτες που δουλεύουνε στη Βουλή αν παίρνουν ένσημα;

Ανώνυμος είπε...

αντιγράφω από άρθρο της Ντ. Νταϊλιάνα στην Ελευθεροτυπία (20/2) "Ο κ. Αλαβάνος, στον οποίο απευθυνθήκαμε, διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος της Βουλής τού είπε πως, βάσει των στοιχείων του ΙΚΑ, οι καθαρίστριες πληρώνονται με 5,60 λεπτά μικτά, ήτοι 4,70 καθαρά. Οι εργαζόμενες, όμως, επιμένουν ότι εισπράττουν 3,10 ευρώ την ώρα. Και επειδή υποθέτουμε ότι δεν έχουν λόγο να πουν ψέματα στον πρόεδρο μιας κοινοβουλευτικής ομάδας, επειδή είναι ηλίου φαεινότερον ότι κάτι κρύβεται πίσω από αυτή τη διαφορά, οφείλει ο πρόεδρος της Βουλής να ξεκαθαρίσει το θέμα με το βλέμμα στραμμένο και προς τη συνδικαλίστρια του χώρου Κωνσταντίνα Κούνεβα και την εγκληματική επίθεση που δέχτηκε. Διότι, αν τα κυκλώματα αυτά έχουν το θράσος να παραβιάζουν τις εργασιακές σχέσεις μέσα στο Κοινοβούλιο και να κλέβουν τον μόχθο των οικονομικών μεταναστριών «κάτω από τη μύτη» του προέδρου της Βουλής και των εκπροσώπων της εθνικής αντιπροσωπείας, αντιλαμβάνεται ο καθένας με πόση άνεση κινούνται εκτός αυτής, σε χώρους όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία προσπαθεί να «βγάλει από τη μύγα ξίγκι» εις βάρος άλλων εργαζομένων."

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Πείραξα κάποτε- επί προεδρίας Απόστολου Κακλαμάνη- έναν Βορειοηπειρώτη μάστορα, απο αυτούς που δουλεύανε για τον υπόγειο χώρο στάθμευσης της Βουλής, λέγοντας "τι ανάγκη έχεις πατριωτάκι; Και μεροκάματο και ένσημο...ΌΛα καλά!"
"Μήδε μεροκάματο, μήδε ένσημο!" μου είπε κοφτά "Μόνο δουλειά κιΆγιος ο Θεός!".
Κάπως μου ήρθε εκείνη την ώρα και τον λυπήθηκα. Άμα το γράψω σκέφτηκα, θα χάσει τη δουλειά του. Τόσο αφελής και άδικος δεν έχω ξαναφερθεί...