Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Πάνε καλά;

Στον «Φιλελεύθερο» δούλεψα για ενάμιση περίπου φεγγάρι.

Αρκετός χρόνος όμως για μένα, μετά από τόσα χρόνια στη δουλειά, ώστε να έχω ακριβή άποψη για τον πολιτικό προσανατολισμό της εφημερίδας- μάλλον η μοναδική που στηρίζει ανεπιφύλακτα και με το αζημίωτο βέβαια, τον Κυριάκο- τις οικονομικές της δυνατότητες (και εξαρτήσεις…), τα όρια και τις μανίες του εκδότη, αλλά και την ποιότητα των φίλεργων δημοσιογράφων, διορθωτών και φωτοσυνθετών (παληά αμαρτία να έχω άμεση σχέση με όλους στις εφημερίδες) που εργάζονται εκεί μέσα.

Αν εξαιρέσεις κάποιους εμπαθείς, σχολιογράφους /«λομπίστες» επί τω πλείστον- αλλά και σε ποιο μέσον δεν υπάρχουν;-  έχεις να κάνεις με σκληρούς επαγγελματίες που ξέρουν οι περισσότεροι να κάνουν τη δουλειά τους και είναι ασκημένοι στο ρεπορτάζ. Οι υπόλοιποι απλά πουλάνε γνώμη. Αδιάφορο…Μπορώ όμως να μιλήσω για όσα ξέρω.

Γνωριζόμαστε με τον διευθυντή του εντύπου, Παναγιώτη Λάμψια και γνωρίζει επίσης καλά ο ένας τα "φυτίλια"  και την ιστορία του άλλου…Δεν παύει όμως να είναι- και το λέω με την καρδιά μου!- ένας από τους πιο συναδερφικούς και αγχολυτικούς ανθρώπους που συνάντησα στη δουλειά. Ένας που δεν ξέρει την άχαρη επαγγελματική ζωή μας, δεν μπορεί να καταλάβει πόση ανακούφιση σου δίνει κάποιες ώρες η χαλαρή προτροπή του αρχισυντάκτη "Γραψ΄ τους στ΄ αρχίδια σου!"... 

Όσο για την Κατερίνα Γαλανού μόνο δύο λέξεις: είναι σπαθί! Όποιοι εκτιμούν αξιακές στάσεις και ηθικές συμπεριφορές στους εργασιακούς χώρους μπορούν να καταλάβουν τη σημασία της διατύπωσης γι΄ αυτήν την ικανότατη δημοσιογράφο.

Τώρα γιατί τα λέω αυτά; Γιατί μου ανακατεύει το στομάχι η εικόνα να τους παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα στο αστυνομικό τμήμα, λες κι είναι τίποτε φτωχοδιάβολοι κλεφταράκοι. Δεν αντιμετωπίζεται έτσι η δημοσιογραφία ρε! Είτε με πεζό, είτε με κεφαλαίο κι αν τη γράψεις…

Y.Γ: Δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο... Η κομψότητα με την οποία η Γαλανού υψώνει το αριστερό της χέρι την ώρα που βρίσκεται μπροστά στη μελάνη, ακυρώνει αυτόχρημα και γελοιοποιεί όλα τα καθεστωτικά επιχειρήματα!.. Άμα είσαι Κυρία, είσαι παντού! 


      

Δεν υπάρχουν σχόλια: