Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2006

Μας αιφνιδίασαν (και πάλι): Μέρος πολλοστόν

Παρασκευή βράδυ. Το ελληνικό κοινοβούλιο έχει αυτή την φανταχτερή όψη των καρτ-ποστάλ, που απέκτησε πριν από λίγα χρόνια με τους καλλιτεχνικούς φωτισμούς του Λαλιώτη.

Στους διαδρόμους της Βουλής το μόνο που ακούγεται είναι το τρίξιμο των παπουτσιών των αστυνομικών-φρουρών του Μεγάρου.

Το στρογγυλό ρολόι στο γραφείο Νομοθετικού Έργου δείχνει σχεδόν οχτώ. Μικρός, παράμεσος, μέσος και δείκτης εναλλάσσονται ανυπόμονα στη γυάλινη επιφάνεια του γραφείου.

Την ίδια ώρα, μια φιγούρα με καπαρντίνα περνά βιαστικά τη Βασιλίσσης Σοφίας. Ο άνθρωπος του ΥΠΕΞ κρατά σφιχτά το φάκελο με την τροπολογία. Είχε ειδοποιήσει νωρίτερα τηλεφωνικώς τους αρμοδίους στη Βουλή, να περιμένουν για τη ρύθμιση με την οποία "συνιστάται επιτροπή για τη σύνταξη νέου Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών".

Η πόρτα του γραφείου Νομοθετικού Έργου ανοίγει πριν καν ο κούριερ προλάβει να τη χτυπήσει. Το έγγραφο σφραγίζεται εν ριπή οφθαλμού, και με την ένδειξη «κατατέθηκε σήμερα στις 24.2.06 και ώρα 20:00» ταξιδεύει στο υπόγειο για φωτοτύπηση. Μερικές δεκάδες αντίγραφα φεύγουν για το γραφείο Εντύπων στο ισόγειο και τοποθετούνται βιαστικά στα ράφια με την ετικέτα «Σχέδιο Νόμου: Κύρωση της σύμβασης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Tραπέζης της Ελλάδος για την εκτύπωση εντύπων αυτοκόλλητων θεωρήσεων εισόδου (ΕΑΘΕ) και άλλες διατάξεις».
Δύο λεπτά και 48 δευτερόλεπτα αργότερα τρία αυτοκίνητα ξεχύνονται από την έξοδο του γκαράζ της Βουλής στη λεωφόρο Αμαλίας. Η δουλειά είχε γίνει. Η τροπολογία είχε κατατεθεί. Στα ράφια. Όσο για τους βουλευτές, τους δημοσιογράφους και κάθε ενδιαφερόμενο.. Δεν βαριέσαι.. Από Δευτέρα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι εκτιμώ ότι δεν πρέπει να λέτε ότι αιφνιδιαζεσθε!!!
Ειστε παλαιοι και έμπειροι όλοι-Αιφνιδιάζονται οι νέοι και άπειροι συνάδελφοι!!
Αφου γνωρίζετε όλοι καλά ότι αυτό είναι μια πρακτική που ακολουθείται χρόνια τώρα!!!Λάβετε τα μέτρα σας!

Ανώνυμος είπε...

πως δεν το 'χατε σκεφθεί ρε γμτ..
1.να βάλετε κοριούς στα γραφεία των υπουργών.
2.να βάλετε κλειστό κύκλωμα και στο γραφείο εντύπων.
3.να βάλετε φρουρά στα φωτοτυπικά.
4.να κάτσετε ακόμα 10 ώρες "χαλλλαρά" και την Παρασκευή το βράδυ και το Σάββατο το πρωί.. Θα πληρώσει ο Τράγκας και ο Κουρής υπερωρίες..

Τι σημαίνει έφυγαν οι βουλευτές.. Να κάτσουν μαζί σας.
Τι κι αν έκλεισε η ύλη των φύλλων Σαββάτου και Κυριακής (θα είσαστε έτοιμοι για τα φύλλα Δευτέρας και Τρίτης)

ΥΓ1 Εάν αυτό είναι πρακτική χρόνων τότε γιατί να αλλάζουν οι κυβερνήσεις; ή μήπως να μπαίνουν με κλήρο;
ΥΓ2 Εάν δεν κάνω λάθος, το νομοσχέδιο στο οποίο κατατέθηκε η τροπολογία της υπΕξ δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της ολομέλειας. Άρα προς τι η βιασύνη;

Ανώνυμος είπε...

Απο τις τροπολογίες για τον άδικο ανατοκισμό, μέχρι τις βίαιες αλλαγές σε ωράριο, εργασιακά, ασφαλιστικό κλπ, που συνιστούν την κατ΄ ευφημισμό μεταρρύθμιση της νέας διακυβέρνησης, όλες οι ρυθμίσεις κατατέθηκαν στη ζούλα και με τις υπηρεσίες της Βουλής κλειστές, ή σε οριακή λειτουργία. Η απορία μου είναι απλή: Το σόϊ μεταρρύθμιση είναι αυτή που ντρέπεται να πει τ΄ ονομά της;