Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Εξασφαλίστηκε η συνέχιση της δημοσίευσης ισολογισμών στον Τύπο!

Χαρμόσυνα νέα για τους (μικρομεσαίους) εκδότες από το Στρασβούργο.

Μετά από παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Μποτόπουλου, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μπορεί να ενέκρινε την καταχώριση των ισολογισμών των εταιρειών σε ηλεκτρονικό μητρώο, έδωσε ωστόσο τη δυνατότητα σε χώρες με μικρή διείσδυση του διαδικτύου (βλέπε Ελλάδα) δημοσίευσής τους και στον Τύπο!


Για τους αναγνώστες οικονομικών και σχετικά χαμηλής κυκλοφορίας φύλλων αυτό σημαίνει ότι κάθε Φεβρουάριο, όταν οι εταιρείες δημοσιεύουν τους ισολογισμούς τους, η εφημερίδα τους θα συνεχίσει να ζυγίζει κάτι ..παραπάνω, για τους εκδότες των εντύπων αυτών σημαίνει οικονομική ανάσα, ενώ για τους εργαζόμενους/δημοσιογράφους σημαίνει διατήρηση σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας..

Το δελτίο Τύπου του κ. Μποτόπουλου (19/11/2008) είναι διαφωτιστικό:


"Θα συνεχίσουν να δημοσιεύονται οι ισολογισμοί των εταιρειών στον τύπο, εθνικό και επαρχιακό καθώς η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενέκρινε σχετική έκθεση της Φινλανδής Ευρωβουλευτού του Λαϊκού Κόμματος κας Καούπι, υιοθετώντας έτσι τις τροπολογίες για το ίδιο θέμα του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Μποτόπουλου στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων.

Η αρχική πρόταση της Επιτροπής προέβλεπε ως αποκλειστικό μέσο δημοσίευσης ένα υπό ίδρυση ηλεκτρονικό μητρώο στο οποίο θα καταχωρούνταν οι σχετικές πληροφορίες.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε κατά την παρέμβαση του στην Ολομέλεια: «Η μετάβαση από τις παραδοσιακές σε ηλεκτρονικές μορφές δημοσίευσης είναι επιθυμητή και αναγκαία. Ωστόσο, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι τεχνικές και κοινωνικές ιδιαιτερότητες και οι εθνικές πρακτικές. Δίπλα στο γενικό κανόνα της ηλεκτρονικής δημοσίευσης εξασφαλίσαμε τη δυνατότητα των κρατών μελών- ιδίως εκείνων στα οποία η πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα χαμηλή όπως στην Ελλάδα- δημοσίευσης των εταιρικών δεδομένων και από τον τύπο προκειμένου να υπάρχει η απαιτούμενη διαφάνεια των πληροφοριών. Δεν υπονομεύουμε την πρόταση της Επιτροπής αλλά την βελτιώνουμε προς όφελος των πολιτών»".

2 σχόλια:

antitheto είπε...

Μποτόπουλος λοιπόν λέγεται ο κύριος που κλέβει από κάθε μικρή επιχείρηση €2500 τον χρόνο, χωρίς κανένα απολύτως λόγο, για να πουλάει εξυπηρέτηση στους εκδότες.
Μην νομίζεται ότι τα €2.500 αφορούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις: αυτές δεν ενδιαφέρονται για το ποσόν και είναι ούτως ή αλλως λίγες.
Οι πολλές είναι οι μικρές που τραβάνε ζόρι.
Να το έχουμε υπόψη μας το καμάρι μας και το κόμμα του που το στέλνουμε στους μεγάλους μισθούς για να τους έχουμε αντίθετους στο συμφέρον μας!

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Επειδή οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους, προσέξτε τη φράση "ιδίως εκείνων στα οποία η πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα χαμηλή όπως στην Ελλάδα". Αυτά προ δύο ετών.