Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007

Πρότυπα για νέους!

Αν πούμε ότι το σημερινό πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου με τίτλο "οι 17άρηδες προτιμούν το δημόσιο"μας άφησε κατάπληκτους θα είμαστε υποκριτές. Το γνωρίζαμε
Ηταν φυσιολογικό ότι θα φθάναμε να γίνουμε μια χώρα με νέους που έχουν στόχο και φιλοδοξία ζωής να διοριστούν στο δημόσιο. Η φοβική αντιμετώπιση της ζωής και η συντηρητική στροφή που θυμίζουν τη σατυρική ρήση "ολοταχώς...πίσω" δεν μπορεί παρά να έχει κυρίως κοινωνικά και λιγότερο οικονομικά αίτια.
Είναι βιαστική και επιδερμική η ερμηνεία ότι η οικονομική ανασφάλεια ωθεί τους νέους στη σιγουράντζα του δημοσίου και στη νοοτροπία του κάθομαι και παίρνω λίγα αλλά μόνιμα.
Ωφείλουμε να παραδεχθούμε ότι ο κώδικας αξιών μας είναι αυτός που έχει πάρει την κάτω βόλτα, η κακομάθεια και η εγωκεντρική απαίτηση, ο χυδαίος καταναλωτισμός και η απίστευτη τεμπελιά που έχουν συνεπάρει τη γενιά που βρίσκεται σήμερα σε ώριμη ηλικία και σ' αυτό που λέμε "στα πράγματα".
Σε μια χώρα που ο πολίτης τα ζητάει όλα απο το κράτος και το κατηγορεί συνεχώς και εκείνο με τη σειρά του τον κλέβει πώς οι νέοι θα έχουν καλύτερη νοοτροπία;
Με πατεράδες που έχουν αναγάγει τη λαμογιά σε εθνική αξία και μέσα σε μια κοινωνία που σφίζει απο υποκρισία και βόλεμα γιατί να θέλουμε να βγάλουμε καλύτερους γόνους;

7 σχόλια:

Themistocles είπε...

Ε βέβαια. Οι Χλιδάνεργοι, τα παιδιά της μαμάκας και του μπαμπάκα, πιστοί στην Ορθοδοξία, περιμένουν από ένα κόμμα να τους βολέψει στο δημόσιο. Να τα φάνε αυτά όσοι τα καλλιεργούνε.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ακριβώς έχουν τα πράματα.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ακριβώς έχουν τα πράματα.

Υπογραφή: Ένας νέος που θέλει να μπεί στο δημόσιο

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ.: Με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ όμως

Ο νέος

Ανώνυμος είπε...

Δεν φταινε τα παιδακια όμως!!!

Βλέπουν και εμας τους μεσήλικες (γιατι στα 37 εισαι μεσ΄ηλικας) που με χαρτια και τραπουλες ειτε δουλευουμε 10 ωρες την ημερα ειτε να καθομαστε σε κάτι μαγαζακια 2Χ@ και να μην βγαινει φραγκο!! Και σου λένε "Ετσι θα καταντησω???".

Στο 17αρη αυτο λεω "Εχεις μεσο??? Προχωρας αν οχι κλαφτα!!!"

Και μμην με πειτε ισοπεδωτικο!!! Οσο ισοπεδωτικο ενας με πτυχιο να δουλευει ταξιτζης τοσο ισοπεδωτικο ειναι αυτο που ειπα!!!!

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ είπε...

υπαρχει διεξοδος

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

(όχι και τόσο) πρωτότυπος τρόπος διαφήμισης..