Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007

Μικρές αλήθειες για μερικά μεγάλα ψέμματα...

Ας κάνουμε μια απλή υπόθεση εργασίας. Έστω ότι η Vodafone ή κάποια άλλη ιδιωτική, ανταγωνιστική εταιρεία μηνύει τον ΟΤΕ. Η κυβέρνηση θα πρέπει να τον κλείσει; Διότι αυτό μας λέει ο πονηρούλης Χατζηδάκης!.. Η προσφυγή -λέει στα σοβαρά- της Ιρλανδικής Ryan-Air στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εναντίον της Ο.Α ήταν καταλυτική, αφού κατά τον ίδιο, "ακόμα και να ήθελε να παραβλέψει" ο βλοσυρός Επίτροπος Μπαρό, τώρα δεν μπορεί.
Αυτή η υποτελής συμπεριφορά, που υπαγορεύεται σε εθελόδουλους πολιτικούς από τις παντοκρατόρισσες αγορές προκειμένου στους Ευρωπαϊκούς ουρανούς να υψιπετούν μόνο τρεις μεγάλες εταιρείες, ενοχλεί την κοινή αισθητική! Και εξοργίζει. Γιατί η Ολυμπιακή ΔΕΝ είναι ζημιογόνα! Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες "πράσινων" και "βένετων" να την βουλιάξουν, το μαγαζί αντέχει. Γιατί είναι γωνία. Σκεφτείτε μονάχα αυτό το απλό. Πόσα χρωστάει το κράτος για να μετακινούνται προεκλογικά οι ορδές των δικομματικών ψηφοφόρων και τα πολυμελή κυβερνητικά καραβάνια μετά συζύγων και τεκνών στο εξωτερικό. Αφαιρέστε τα από τα χρέη της εταιρείας από τα οποία σχεδόν τα μισά οφείλονται σε πρόστιμα, προσαυξήσεις και τέλη που βάζει ο εκάστοτε Αλογοσκούφης επειδή η εταιρεία δεν έχει να πληρώσει γιατί...το κράτος δεν είναι εντάξει απέναντί της. Τι μένει; Μια καθαρή σχεδόν λογιστική θέση που θα ήταν λαμπρή αν οι πρασινογάλαζοι είχαν σχέδιο (αλλά που να τρέχεις τώρα με τις γόβες στα χωράφια...) και δεν συμπεριφέρονταν στην Ολυμπιακή σαν να ήταν πουτάνα για να ικανοποιεί τα βίτσια κάθε κομματικού μαλάκα!
Πρόσφατα, τα Ελληνικά Δικαστήρια επιδίκασαν υπέρ της Ο.Α 800 εκ. ευρώ, ενώ επίκειται και νέα απόφαση για άλλα 340 εκ. Όμως πως να τα πάρει πίσω η εταιρεία, όταν ο ίδιος ο Καραμανλής βγαίνει "στα σύρματα" και ζητάει να συμψηφιστούν τα χρέη του Δημοσίου προς την Ολυμπιακή με αυτά που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι χρωστά η Ο.Α στο κράτος; Είναι πατριωτική αυτή η συμπεριφορά υποτακτικού; Και στο διάβολο ο πατριωτισμός, αν δεν συμφωνείτε. Είναι υπεύθυνη πολιτική στάση; Για ποιούς μας περνάνε; Δεν οφείλει ο Επίτροπος Μπαρό να σεβαστεί τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης; Τι είναι η χώρα μας; Μπανανία; Αλλά βλέπεις όταν ο πρωθυπουργός της ενδιαφερόμενης χώρας και βασικός μέτοχος της εταιρείας, του ζητάει οικειοθελώς να τον απαλλάξει απο το βάρος γιατί να ενδιαφερθεί;
Ο Χατζηδάκης, ως γνήσιο πνευματικό παιδί του Κ. Μητσοτάκη, κουκιά τρώει κουκιά μολογάει το παλλικάρι...
Το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο ανεπάγγελτος πρωθυπουργός που κουμαντάρει τη χώρα με το θράσσος του κληρονόμου! Αυτός ευθύνεται για το έγκλημα. Απλώς δεν ήθελε να λερώσει τα χέρια του κι έβαλε μπροστά τον νεοσύλλεκτο...Τα καλά παιδιά έτσι είναι. Όταν εμείς γυρίζαμε σπίτι με σπασμένα κεφάλια, αυτοί διηγούνταν τις πιο ωραίες ιστορίες που είχανε παρακολουθήσει αμέτοχοι από απόσταση ασφαλείας...
Μπορούμε να κουβεντιάζουμε ώρες για τις ευθύνες κυβερνήσεων, υπουργών και συνδικαλιστών, πολλοί απο τους οποίους θα έπρεπε να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη για την εγκληματική συμπεριφορά τους και το φαγοπότι που στήσανε.
Όμως δεν είναι ανεκτό, αυτοί που έκαναν ο,τι μπορούσαν ώστε να απαξιωθεί ο εθνικός αερομεταφορέας να μας παρουσιάζουν το σημερινό λουκέτο, σαν αδήριτη και σωτήρια λύση! Πάει πολύ! Είμαστε μεγάλα παιδιά και δεν χρειαζόμαστε παραμύθια!..

Και δύο απαραίτητα υστερόγραφα:
1. Η Air-France την οποία επίσης κατήγγειλε η Ryan-Air της έκανε μια ξεγυρισμένη αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση, όπως θα έκανε κάθε σοβαρή εταιρεία που σέβεται τον εαυτό της και τους πελάτες της
2. Έχουνε περάσει τρεις ημέρες απο τότε που ο φίλεργος βουλευτής του ΣΥΝ Γιάννης Δραγασάκης κατήγγειλε στη Βουλή οτι παραμονές της μήνυσης της Ryan-Air συναντήθηκαν με στελέχη της, Έλληνες υπουργοί και η κυβέρνηση δεν έχει διαλύσει ακόμα την φοβερή υποψία...Γιατί άραγε;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Εντάξει, μας εντυπωσίασες. Μπορώ να σου πω τώρα, σπάστα και ξαναρίχτα; Δεν είναι κακό να συνεννούμαστε...

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Επειδή και πορτογαλικά (Βραζιλίας) σκαμπάζουμε.
Γιώργο ΠΡΟΣΟΧΗ. Ο τύπος είναι σπάμμερ. Τουτέστιν, στέλνει ανεπιθύμητα μηνύματα. Το παλικάρι θέλει να μπούμε στη διεύθυνση www.prove κλπ για να "απολαύσουμε" μεγάλες ταχύτητες τύπου adsl με σύνδεση dialup..
ΜΗ ΠΑΤΗΣΕΙΣ τα μπλε γραμματάκια.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο Πέτρο που μας προστατεύεις από τους ανεπιθύμητους ...