Κυριακή 11 Μαΐου 2008

"Όχι Κάθαρμα συμπέθερε! Ακάθαρμα! Γιατί Κάθαρμα, θα πεί καθαρός!"*

Πικρό πράγμα να σκαλίζεις τις στάχτες μιας ζωής με μιαν άπελπι προσδοκία ν΄ αναστήσεις τη σβυσμένη φλόγα.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης του Κυριάκου, επιφανής Έλληνας πολιτικός, ξόδεψε την δωρεά και τη χάρη που του δόθηκε σε σκοτεινά παιχνίδια παρασκηνίων και για ίδιον πολιτικό όφελος.
Υπέρμετρα φιλόδοξος και ανικανοποίητος, ο άνθρωπος που μπήκε με τα στρατιωτικά του ρούχα στην πολιτική και βγαίνει με ανεκτίμητη περιουσία, κατάφερε να πολιτογραφηθεί στη συλλογική μνήμη σαν «το κάθαρμα του ΄65». Ο μοιραίος, δηλαδή άνθρωπος, που συνέργησε καθοριστικά στην ΑποσταΣΙΑ και την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της «Ενώσεως Κέντρου», υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου τον θερμό Ιούλιο του 1965, όταν άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για την επιβολή στη χώρα της εφτάχρονης δικτατορίας των συνταγματαρχών.
Η υστεροφημία όμως, παρά τα επίγεια πλούτη, στοιχειώνει τις νύχτες των περισσότερων πολιτικών κορυφής.
Κι ο Μητσοτάκης που δεν ξεφεύγει από τον συνήθη κανόνα, θέλησε τώρα που τον κυκλώνει απειλητικά το λυκόφως, να ξαναγράψει την ιστορία παρουσιάζοντας την δική του εκδοχή όσων γίνηκαν.
Το κεντρικό συμπέρασμά του; Για την κακή τροπή των πραγμάτων που φτάσανε μέχρι την τουρκική εισβολή και κατοχή της μισής Κύπρου, έφταιγαν όλοι οι άλλοι και κυρίως ο Ανδρέας, εκτός ίσως από τον ίδιο που έβλεπε να έρχεται το κακό με φόρα και προσπαθούσε…αγωνιωδώς, να το αποτρέψει!..
Ανακτορική καμαρίλα, εγχώρια Δεξιά και CIA όπως άλλωστε και η αφεντιά του, βγαίνουν λάδι. Απέφυγε να πει έστω και ακροθιγώς, πόσοι πήραν και πόσα στον τρελλό χορό των εξαγορών που στήθηκε εκείνες τις μέρες, όταν, με γενναίες χορηγίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών καθώς και Ελλήνων μεγαλοεπιχειρηματιών, η διατίμηση είχε καταργηθεί κι οι συνειδήσεις ανεβοκατέβαιναν σαν μετοχές στο πολιτικό χρηματιστήριο...
Αν τον πίστευε κανείς, θα νόμιζε ότι η χώρα βυθίστηκε στο ζόφο, εξαιτίας ενός πεισματάρη γερο - πρωθυπουργού και του τσαρλατάνου και επικίνδυνου γιού του που δεν λέγανε να βάλλουνε τότε νερό στο κρασί τους, στην διαμάχη με τον νεαρό άνακτα!..
Κι ας ήθελε ο κακομαθημένος και ανάγωγος Κωνσταντίνος να επιβάλλει με ξένες πλάτες τις αντισυνταγματικές επιθυμίες του, σε μια κυβέρνηση που είχε μόλις βγεί με αχνιστή την λαϊκή εντολή απο τις κάλπες!
Στο τριήμερο συμπόσιο που διοργάνωση την περασμένη βδομάδα το ίδρυμα που φέρει το όνομά του, ο Μητσοτάκης, είχε μια τελευταία ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό για την αντιδημοκρατική εκτροπή στην οποία πρωτοστάτησε, εκείνες τις ταραγμένες εποχές και τα δεινά που μετέπειτα πέσανε πάνω στο κεφάλι μας.
Δικαίωμά του που δεν το έκανε. Αλλά, οφείλει να γνωρίζει ότι όσο κι αν ο χρόνος στάθηκε μαζί του επιεικής, ο ίδιος δεν έχει ακόμα κλείσει τους λογαριασμούς του με την ανελέητη ιστορία…

*Χρωστάω τον τίτλο στον παππού μου Παναγιώτη, απ΄τη μεριά της μάνας μου, έναν ευθυτενή και αμετάπειστο αρχιμάστορα που πέτρα βρήκε,πέτρα δούλεψε -άλλη φορά γι΄αυτόν-και που όταν ήθελε να μιλήσει περιφρονητικά για κάποιον τον αποκαλούσε "ακάθαρμα", συμπληρώνοντας με ετυμολογική βεβαιότητα " διότι, κάθαρμα συμπέθερε, θα πει καθαρός!".

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γενικόλογοι αφορισμοί και ταμπέλες αντί για απάντηση στα συγκεκριμένα που είπε ο Μητσοτάκης...
Είσαι προκατειλημμένος, τέλος

Ανώνυμος είπε...

@seiji otaku (ή μήπως μητσ-otaku;)

«γενικόλογοι αφορισμοί» και κολοκύθια τούμπανα..

Διάβασε στα Νέα του Σαββάτου την απόρρητη έκθεση της CIA να ξεστραβωθείς..
Εκτός κι αν πιστεύεις ότι κάνουν πλάτες στον αποστάτη όπως και τότε που τα καίγανε στη Χρήστου Λαδά..

“ACCORDING TO MAJOR MICHALIS ARNAOUTIS, MILITARY AIDE TO CONSTANTINE, EITHER THE KING OR ONE OF HIS REPRESENTATIVES IS IN DIRECT CONTACT WITH MITSOTAKIS REGARDING FUTURE GOVERNMENT CHANGES”
http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080510&nid=8449665&sn=&spid=876

ΥΓ εάν δυσκολεύεσαι στα αγγλικά να στο μεταφράσουμε και στα γερμανικά (είναι και της μόδας) που τα κατέχεις καλύτερα!

Ανώνυμος είπε...

Πολλά νεύρα ανώνυμε, τι δεν πάει καλά στην ζωή σου; Ηρέμησε μην πάθεις κανένα εγκεφαλικό.

Και αγγλικά ξέρω καλά, και κριτικές ικανότητες έχω καλύτερες. Η πρόταση που αναφέρεις δεν αποδεικνύει ούτε σημαίνει τίποτα. Αφενός είναι αμφιβόλου αξίας, πολλές φορές οι τοπικοί αναλυτές της CIA κάνανε λάθος στις εκτιμήσεις τους. Αφετέρου είναι γεγονός ότι ο Μητσοτάκης ήτανε αντιβασιλικός, όύτε καν γνώριζε τον Αρναούτη και πάντα παρακάλεγε τον Γ. Παπανδρέου να μην παραιτηθεί. Αν ο άλλος δν είχε την ωριμότητα να κάνει έναν συμβιβασμό και να κρατήσει την πρωθυπουργία, ο Μητσοτάκης φταίει;

Όσο για το χαζό σχόλιο περί μοδάτων γερμανικών, καταλαβαίνει κάνεις το επίπεδο της πολιτικής σου παιδείας, κολλημένος στα 60s, είμαστε 2008 και ακόμα είσαι εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων. Άντε, πάρε τώρα το τουφέκι να βγείς για αντάρτικο, οι Γερμανοί ξανάρχονται!!!

Ανώνυμος είπε...

Dear Seigi φον Otaku, (κατά το φον Μητσοτάκη)


Χαριτωμένα τα λεγόμενά σου : )

[Πολλά νεύρα ανώνυμε, τι δεν πάει καλά στην ζωή σου; Ηρέμησε μην πάθεις κανένα εγκεφαλικό.]
Θα έλεγα ότι αντιγράφεις εξαιρετικά το στυλ της θυγατρός Μητσοτάκη. Excellent!

[Και αγγλικά ξέρω καλά]
I bet you do, dear..

[και κριτικές ικανότητες έχω καλύτερες]
Ενδιαφέρον! Στον ψυχαναλυτή σου το είπες;

[ Η πρόταση που αναφέρεις δεν αποδεικνύει ούτε σημαίνει τίποτα. Αφενός είναι αμφιβόλου αξίας, πολλές φορές οι τοπικοί αναλυτές της CIA κάνανε λάθος στις εκτιμήσεις τους..]
Αλίμονο.. Μόνο που η «εκτίμηση» πέρασε από την έγκριση του κεντρικού σταθμού της Υπηρεσίας και έφτασε έως τον Πρόεδρο Τζόνσον..


Herr φον Otaku,

Ζηλώσας την δόξαν απολογητού ανέμενα επιλογή ετέρου πεδίου αντιπαραθέσεως. Φαίνεται ωστόσο ότι, ως πάρεργον βεβαίως-βεβαίως, δηλώνεις και αρνητής της ιστορικής πραγματικότητος. Επικίνδυνη οδός. Δεν συμφωνείς;
«George Papandreou is finally maneuvered out of office by royal prerogative. The king had a coalition of breakaway Center Union Deputies (Papandreou's party) and rightists waiting in the wings to form a new government. It is later revealed by a State Department official that the CIA Chief-of-Station in Athens, John Maury, had "worked in behalf of the palace in 1965. He helped King Constantine buy Center Union Deputies so that the George Papandreou Government was toppled. For nearly two years thereafter, various short-lived cabinets ruled until it was no longer possible to avoid holding the elections prescribed by the constitution.»

[Αν ο άλλος δν είχε την ωριμότητα να κάνει έναν συμβιβασμό και να κρατήσει την πρωθυπουργία, ο Μητσοτάκης φταίει;]
Εδώ ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει την ωριμότητα να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ‘he will go down in history’ ως ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ, τι να λέμε τώρα..

[ο Μητσοτάκης ήτανε αντιβασιλικός]
wow, this is what I call an ‘unfair’ statement

[Όσο για το χαζό σχόλιο περί μοδάτων γερμανικών, καταλαβαίνει κάνεις το επίπεδο της πολιτικής σου παιδείας, κολλημένος στα 60s, είμαστε 2008 και ακόμα είσαι εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων. Άντε, πάρε τώρα το τουφέκι να βγείς για αντάρτικο, οι Γερμανοί ξανάρχονται!!!]
Γεια σου «τσολιά» μου, μ’ έκανες και γέλασα!



FYI: Apostasia, a political move in Greece designed by the former King of Greece Constantine II and executed by a group of politicians (led by the later PM of Greece Constantine Mitsotakis) who have betrayed and overthrown the Prime Minister George Papandreou in Greece in favour of the formerly King of Greece.


trully yours,

Anon de Ymous