Δευτέρα 20 Μαρτίου 2006

Τι είχε πει ο Παπανδρέου στο Λαύριο και τι είπε χθες ο Βενιζέλος.

Από την προεκλογική ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο Λαύριο (20/1/2004)

"Επίσης, όπως γνωρίζετε, υπάρχει και η 18μηνη πρακτική άσκηση χωρίς την ασφαλιστική εισφορά, που επιτρέπει επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν χωρίς μεγαλύτερο κόστος. Θα ήθελα λοιπόν να επεκτείνω αυτή την πρόταση προς διάλογο, έτσι ώστε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο τους νέους και μάλιστα τους νέους που θα μπουν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, όλοι οι νέοι απόφοιτοι Λυκείου ή ΤΕΕ μέχρι ηλικίας 25 ετών να μπορούν να προσλαμβάνονται από κάθε είδους επιχειρήσεις για 4 χρόνια με πλήρη μισθό, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς οι επιχειρήσεις ή οι νέοι να υποχρεώνονται να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές. Για τους αποφοίτους ΤΕΙ και ΑΕΙ το όριο ηλικίας θα μπορούσε να είναι 29 ετών.

Με αυτόν τον τρόπο δεν επιβαρύνονται οι γονείς, δεν επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις, δεν επιβαρύνεται το κράτος, δεν επιβαρύνεται το ασφαλιστικό μας σύστημα. Από την άλλη μεριά, αντί να κάθονται και να περιμένουν οι νέοι, μπορούν να βρουν δουλειά. Μια τετραετής εμπειρία δουλειάς, όχι μόνο θα είναι σημαντική για τη δική τους ζωή, αλλά θα είναι σημαντική για τη ζωή της οικογένειάς τους και θα τους δώσει τις δεξιότητες, την ικανότητα, την εμπειρία, να διασφαλίσουν στο υπόλοιπο της ζωής τους, απασχόληση και εργασία, και έτσι να συνεισφέρουν και στο ασφαλιστικό σύστημα για πάρα πολλά χρόνια".



..και η εξήγηση Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη (19/3/2006)

[..] Ο
πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είχε προτείνει ανασφάλιστη εργασία των νέων, διότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα. Το κράτος θα αναλάμβανε την κάλυψη εισφορών που δεν θα επιβάρυναν τους νέους εργαζόμενους και τους εργοδότες.

1 σχόλιο:

philos είπε...

Αυτή η δήλωση του Παπανδρέου, θα τον ακολουθεί ώς φάντασμα μετά τις επόμενες εκλογές. Και αυτή θα επικαλείται στις off the record συνομιλίες του ο -συνηγορός του χθες- κ.Βενιζέλος, όταν θα διεκδικεί την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.