Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2007

Δεύτερες σκέψεις Κόκκαλη για την εθελουσία στο Flash

Και εκεί που οι 52 εργαζόμενοι του Flash 96 ανέμεναν, σήμερα Τρίτη, να ανακοινωθεί η αποδοχή των αιτήσεών τους για "εθελουσία έξοδο", η αγωνία τους παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή. Τότε αναμένεται να ανακοινώσει η ιδιοκτησία πόσοι και ποιοί θα φύγουν.
Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους, ακόμη και χωρίς άλλη δουλειά, αποφάσισαν να αποχωρήσουν, βλέποντας την εθελουσία ως διέξοδο από την ανασφάλεια και τη χαμηλή πτήση των τελευταίων ετών. Έστω κι αν γνωρίζουν ότι οι κινήσεις στην αγορά στοχεύουν περισσότερο στην απομάκρυνση δημοσιογράφων (βλ.Ελεύθερος Τύπος), παρά στην πρόσληψή τους.
Γιατί καθυστερεί ο Flash να υλοποιήσει την εθελουσία; Για το κόστος! Οι συνεργάτες του Σωκράτη Κόκκαλη μπορεί να "ζητούσαν" την αποχώρηση 50 εργαζόμενων αλλά στην πράξη ανέμεναν ότι δεν θα αποχωρούσαν περισσότερο από 30-35. Ως αποτέλεσμα, το "κοστούμι" της εθελουσίας βγήκε λίγο ακριβό και... άρχισαν οι δεύτερες σκέψεις και για την εθελουσία και για την επόμενη ημέρα του ειδησεογραφικού "προϊόντος". Πως θα είναι αυτή; Πολύ ΑΠΕ και διεθνή πρακτορεία, εργαζόμενοι των 300-400 ευρώ και προσπάθεια να κρατηθούν 5-6 δημοσιογράφοι του ρεπορτάζ, που θα σηματοδοτούν τη "συνέχεια" του σταθμού.
Και αυτοί, οι 5-6 βρίσκονται μάλλον στην πιο δύσκολη θέση. Έχουν ήδη αποφασίσει ότι φεύγουν και το ενδεχόμενο να αναγκαστούν να παραμείνουν (ο σταθμός θα αρνηθεί να τους δώσει την αποζημίωση και το μπόνους) προκαλεί ήδη νευρικές κρίσεις.

1 σχόλιο:

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Δεν μπορείς να μείνεις με το ζόρι, κάπου που δείχνουν με κάθε τρόπο οτι δεν σε θέλουν. Η αξιοπρέπεια δεν αποτιμάται σε χρήμα. Αλλά είναι εντυπωσιακή η καρμιριά του Σωκράτη Κόκαλη κι ακόμα χειρότερη των υποτακτικών του, που συμπεριφέρονται λές και θα βγάλλουν τα χρήματα απο την τσέπη τους. Ξεφτίλες...