Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007

Φτάνει πια!

Μαζική διαμαρτυρία κατά της "απαξίωσης" των πολιτών από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες στη μπλογκόσφαιρα.
Όπως αναφέρεται στο ιστολόγιο Λογοδοσία "Η πρωτοβουλία Απαξίωση: Φτάνει Πιά! είναι μια συλλογική κίνηση Ελλήνων πολιτών που δραστηριοποιούνται ως συγγραφείς ιστολογίων (blogs) στο διαδίκτυο. Κοινή αφετηρία ήταν η αγανάκτηση μας με την απαξίωση του πολίτη από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης", σε θέματα σεβασμού της αξιοπρέπειας των πολιτών, αποκατάστασης της αξιοπιστίας της ΕΛΑΣ, και εξορθλογισμού της διαδικασίας έκδοσης διαβατηρίων.


το κείμενο της πρωτοβουλίας έχει ως εξής:

Εμείς οι Έλληνες πολίτες ζούμε, σε καθημερινή πλέον βάση, μια απαξίωση σε βάρος μας. Σε κανέναν άλλο τομέα της Διοίκησης της χώρας μας η απαξίωση αυτή δεν είναι πιο έντονη απ' ότι στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, που παίρνει τη μορφή τυφλής βίας εναντίον συμπολιτών μας.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, όταν αυτή εκδηλώνεται με την συγκάλυψη της έκνομης δράσης λίγων αστυνομικών.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, που αποτελεί η ανείπωτη ταλαιπωρία για την έκδοση διαβατηρίου και ταυτότητας.

Φτάνει πιά! Ζητούμε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για να σταματήσει η απαξίωση σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Ζητούμε:

·Τον απόλυτο σεβασμό προς την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των πολιτών.

·Την αποκατάσταση, με έργα και πράξεις, της αξιοπιστίας της Ελληνικής Αστυνομίας στην οποία έχει ανατεθεί η τήρηση της έννομης τάξης.

·Τον άμεσο εξορθολογισμό διαδικασιών για την έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων.

Ζητούμε αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε μια δημοκρατική κοινωνία στον 21ο αιώνα.

Μια πρωτοβουλία των ιστολογίων: Αμπελοφιλοσοφίες, αναΜόρφωση-ιστολόγιο, ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ, Ελεύθερος Σκοπευτής, Ιστολόγιον, ΚΑΙ βλέπω ΚΑΙ ακούω ΚΑΙ μιλάω, Καλτσόβρακο, Λαπούτα, Λευκός Θόρυβος, λ:ηρ, Μαργαριταρένια, Με Νταούλια και Ζουρνάδες, Στέφανος Ν. Παπανώτας, το χέρι, Ψιλικατζού, ANARRIMA, Digital Era, divaynne, doncat, eidisis-sxolia, Fairy Smoke, fastbackwards, Gravity & the Wind, GreekUniversityReform, Non-Linear Complexity, Nylon, oraelladas, RealityTape, taparaponasas stoMIXER, vrypan|net|weblog, We are not alone

Πάρτε μέρος στην πρωτοβουλία μας.

tags: polydoras | meme: a6edf8bc8e7a7ed85215abe9b94bbc7a


1 σχόλιο:

Greg είπε...

Θα ήθελα πρώτα να ξέρω αν υπάρχουν δεξιοί, αντιδραστικοί ή άλλοι αντιδημοκράτες ανάμεσα στους υπογράφοντες και μετά θα υπογράψω. Την πατησα μια φορά με το βιβλίο της ιστορίας. Δεν την ξαναπαθαίνω. :-D

Παρά ταύτα συμφωνώ. Αν και έχουμε μια αστυνομία σε πλήρη αντιστοιχία με τη υγεία, την παιδεία, την βουλή, την εκκλησία, ξέχασα τίποτα;