Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Άϊντε και στα δικά μας...

Εμείς οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες είμαστε σαν τους ναυτικούς: περιμένοντας, ζούμε αναιπαίσθητα το ναυάγιο.
Ανασαίνουμε καθημερινά και τρώμε τις σάρκες μας στο ίδιο μέρος! Γι΄ αυτό και περιττεύουν τα κυριλίκια και τα σουμετελίκια αναμεταξύ μας... Λαρδί και ρούμι στη γαλέρα.
Λέω στα ίσα λοιπόν, πως ο Κάμπρας δεν άξιζε το βραβείο. Ο μακαρίτης ο Γιάννης Φάτσης θα έφριττε στην ιδέα οτι το συγκεκριμμένο πνευματικό έπαθλο ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής, Δ. Σιούφας, το΄ δωσε στα χέρια ενός αγράμματου ακροδεξιού!..
Φαίνεται πως απο την Δεξιά ακόμα και στις μετριοπαθείς εκδοχές της δεν μπορείς να έχεις σοβαρές απαιτήσεις...Αλλά έτσι τώρα, πηγαίνει η ρότα..
Ας πούμε όμως, τα πράγματα με τ΄ όνομά τους. Εξίσου ανάξιοι , είναι πολλοί απο αυτούς που βραβεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια, (σ.σ: η πουτάνα η γλώσσα...) και τώρα απορούνε τάχα και εξίστανται με την έκπτωση των πραγμάτων!..
Στο ίδιο καζάνι βράζουνε όλοι αυτοί.
Αν το δεις πάντως απο ένα ορισμένο ύψος, η υποκρισία τους των τάχα καταξιωμένων, είναι διασκεδαστική: ενώ, βρίσκονται τώρα στο ίδιο κλαμπ, οι...τιμημένοι, προσπαθούν άκομψα να πάρουν αποστάσεις, ωσάν για να μας πούνε πως τους χαλάει αυτή η συνάφεια και πως αυτοί για άλλους λόγους ξεχωρίσανε!..
Δεν είναι και τόσο κακό ας τους πει κάποιος...
Η κάλπικη ποιότητα και τα λεφτά, ανέκαθεν, δύσκολα ή εύκολα, πηγαίνανε παρέα...

*παραπέμπω για περισσότερα στο σχόλιο που έγραψα στην προηγούμενη ανάρτηση...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γιώργο, ανέκαθεν δήλωνα θαυμαστής και της πέννας και του ύφους σου. Μάλιστα σε ανύποπτη στιγμή σού είπα ότι έχεις χάρισμα. Ομως το σημερινό σου σχόλιο είναι τουλάχιστον απρεπές. Δικαίωμά σου η άποψή σου για τον τιμηθέντα, (μπορεί και να μην απέχουμε), όμως η ισοπεδωτική άποψη για όσους έχουν βραβευθεί και που μπορεί να εκφράζουν δυσφορία για επιλογές άλλων δεν σε τιμά, αντιθέτως σε καθιστά εμπαθή. Κι εν πάση περίπτώσει μια κι έχεις το θάρρος να λες ονόματα, ιδού πές σε ποιους αναφέρεσαι κι αυτό για κάλπικο πνεύμα και λεφτά, λυπάμαι, αλλά διάγραψέ το από τα πρακτικά, γιατί δεν ταιριάζει στη λεβεντιά σου!
Φώτης Καλλιαγκόπουλος

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Αγαπητέ μου Φώτη, είσαι ευθύς και συγκινητικός! Θα σου μιλήσω κι εγώ στα ίσα: όλοι πλην ενός!
Όσο για τα λεφτά που λες, έχεις δίκηο. Κρίνω εξ ιδίων και ίσως αυστηρά...

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα ερμηνεύσω χρησμούς. Απλώς λυπάμαι. Φ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητοί συνάδελφοι... Διαψεύδουμε και πάλι την παροιμία, "Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει..."!
Πικραίνομαι από τη διαδικασία στην οποία μπήκαν κάποιοι...
Αν είναι να λέμε αλήθειες, είναι ότι κάθε χρόνο, όποιος και να πάρει το βραβείο, στήνονται τα πηγαδάκια γύρω γύρω και οι περισσότεροι σχολιάζουν -αρνητικά κυρίως- αυτόν που το πήρε. "Γιατί αυτός και όχι εγώ, και όχι ο άλλος"
Αν σκεφθείτε ότι 20 χρονια τώρα, βλεπόμαστε καθημερινά, για πάνω από 10 ώρες, καιξέρουμε ο ένας τη ζωή του άλλου, τις συνήθειες, τα στραβά του, τα κόμπλεξ του, τις κακίες και τις καλοσύνες του, πάντα θα έχουμε να λέμε μια κακιά κουβέντα για όσους βραβεύονται. Αν προταθεί δε, να τους διώχνουμε και από την αίθουσα, σύντομα θα αποκτήσουμε και περισσότερη άπλα, αφήστε που θα λύσουμε και το πρόβλημα καπνιζόντων - μη καπνιζόντων. Όταν δεν μπορείς να χαρείς με τη χαρά του διπλανού, δεν χαίρεσαι ούτε με τη δική σου...

Κατερίνα Γαλανού είπε...

Ο καθείς δικαιούται να έχει την άποψη του.
Αν μη τι άλλο - ανεξαρτήτως αν συμφωνεί κάποιος μαζί του ή όχι - ο Χάτζη διαθέτει τα ... άντερα να την διατυπώνει μεγαλόφωνα και χωρίς φόβο.
Πολλές φορές εκφράζεται με περίσσιο πάθος άλλα είμαι σίγουρη χωρίς εμπάθεια.
Ας κλείσει η συζήτηση εδώ γιατί έχουμε μπροστά μας και τα βραβεία της Βουλής οπότε ...θα πέσουν κορμιά.

Ανώνυμος είπε...

Καλή μου Κατερίνα, δεν λέει πουθενά ότι όποιος έχει άντερα (όλοι έχουμε νομίζω)και περισσό θάρρος δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά του, όταν μάλιστα εκ του αποτελέσματος προκύπτει εμπάθεια. Φαντάσου να νοιώσεις κάποιος κάποια άλλη διάθεση... ΦΚ

Ανώνυμος είπε...

Φώτη μου έχω πλέον τη βεβαιότητα ότι εδώ μέσα ζούμε μια προσομοίωση " τελματωμένου γάμου". Οτι αρχικώς βρίσκαμε γοητευτικό τώρα μας τη δίνει και επειδή δεν προκύπτει και η ...άλλη διάθεση δείχνουμε τα νύχια ο ένας στον άλλο με κάθε αφορμή. Σε κάθε περίπτωση κι εσύ γνωρίζεις ότι τα συναισθήματα είναι μια θάλασσα. Αλλοτε κάλμα και άλλοτε τρικυμισμένη και στη δεύτερη περίπτωση δεν την ελέγχεις. Με αγάπη Κατερίνα. Γ

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα μου, η προσομοίωση διαδικτυακού flirt δεν οδηγεί πουθενά, μόνο που ξυπνά τις διαθέσεις. Ξέρεις το mail μου...
Για να βγει και κάτι ουσιαστικό από τέλματα και προστριβές... Φ (για παραλλαγή)

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ Κ Γ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ ΜΕΓΑΛΟΦΩΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΣΤΑ... ΚΡΥΦΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. Ο ΣΥΝΑΔΕΦΛΟΣ ΠΟΥ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΉΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΥΤΗ ΑΠΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ "ΥΨΗΛΩΝ" ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΙΚΑ

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Οφειλόμενη επανόρθωση.
Βλέποντας ψυχραιμότερα το κακό που ακολούθησε, αναγνωρίζω χωρίς περιστροφές ότι ήταν υπερβολικές έως προσβολής οι διατυπώσεις μου για τους συναδέλφους. Πρόθεσή μου δεν ήταν να θίξω και να στεναχωρήσω κανέναν. Ούτε καν τον Τ. Κάμπρα. Δέχομαι ότι είναι βάσιμη η κριτική και ανακαλώ, έστω αργά, τους χαρακτηρισμούς, κρίνοντας ότι πράγματι δεν ταιριάζουν στο ύψος κανενός.
Παραμένει παρόλα αυτά, σε πλήρη ισχύ η διαφωνία μου για τα κριτήρια της φετινής απονομής αλλά και η θέση μου για το είδος αυτού του βραβείου που ξεκίνησε εθιμικά ως έμπρακτη οικονομική ενίσχυση από τις εφημερίδες του Μπότση και δεν απέβαλλε ποτέ αυτόν τον χαρακτήρα του, συνιστώντας ουσιαστικά έναν ακόμα υποδόριο τρόπο επαγγελματικού εκμαυλισμού. Πάμε γι΄ άλλα…