Σάββατο, 21 Ιουνίου 2008

Πρόγραμμα Βουλής 23-27 Ιουνίου 2008


Δευτέρα, 23 Ιουνίου

10:00 (Γραφείο Προέδρου Βουλής) Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης της πρότασης του Προέδρου της Βουλής «Για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής».

18:30 (Γραφείο Προέδρου Βουλής) Επιτροπή Οικονομικών: Πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Βουλής για το πρώτο πεντάμηνο (Ιανουάριος - Μάιος) και εκτιμήσεις πραγματοποιήσεων για το 2008.

18:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

19:00 (ολομέλεια) Συζήτηση και έγκριση του Γενικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης. (1/2)


Τρίτη, 24 Ιουνίου

13:00 (150) Επιτροπή για την εξέταση του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας και των συνθηκών διαβίωσης των κρατούμενων: Διαπιστώσεις και συμπεράσματα από την επίσκεψη της Επιτροπής στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

15:00 (Γερουσίας) Επιτροπές Οικονομικών και Ευρωπαϊκών: Ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών Γεώργιο Αλογοσκούφη, για τα αποτελέσματα των Συμβουλίων EuroGroup και EcoFin, που πραγματοποιήθηκαν στις 2 και 3 Ιουνίου 2008 στη Φρανκφούρτη και Λουξεμβούργο, αντίστοιχα.

18:00 (151) Επιτροπή Οικονομικών: Πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Βουλής για το πρώτο πεντάμηνο (Ιανουάριος - Μάϊος) και εκτιμήσεις πραγματοποιήσεων για το 2008.


18:00 (ολομέλεια) Ερωτήσεις-αναφορές

19:00 (ολομέλεια) Συζήτηση και έγκριση του Γενικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης. (2/2)


Τετάρτη, 25 Ιουνίου

09:30 (151) Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας: Συζήτηση επί αιτήσεων άρσεως ασυλίας Βουλευτών, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43 Α΄ και 83 του Κανονισμού της Βουλής.

10:00 (Γερουσίας) Επιτροπή Οικονομικών: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών «Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2006/43/ΕΚ περί υποχρεωτικών ελέγχων των ετήσιων και των ενοποιημένων λογαριασμών, για την τροποποίηση των Οδηγιών 78/660/ΕΟΚ και 83/349/ΕΟΚ του Συμβουλίου και για την κατάργηση της Οδηγίας 84/253/ΕΟΚ του Συμβουλίου και άλλες διατάξεις».

11:00 (151) Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας:

α.Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κ. Σπυρίδωνα Ζησιμόπουλο.

β.Έγκριση του σχέδιου έκθεσης της Επιτροπής.

13:00 (223) Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής:

α.Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για θέματα της Βιβλιοθήκης της Βουλής.

β.Έγκριση αγοράς βιβλίων.


Πέμπτη, 26 Ιουνίου

09:30 (151) Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος: Έγκριση του σχεδίου Έκθεσης της Επιτροπής.

11:00 (223) Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας: Έγκριση του σχεδίου Έκθεσης της Επιτροπής.

10:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

11:30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Θεσμικό πλαίσιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές». (1/2ή3)


Παρασκευή, 27 Ιουνίου

10:30 (ολομέλεια) Συζήτηση, προ Ημερησίας Διατάξεως, με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γεωργίου Παπανδρέου, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, με θέμα την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακρίβειας.-

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:
- Για την Ευρώπη,
- Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
- Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);
- Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).
- Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίας πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού διαστηρίου.
- Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε “Να ένας άξιος πολιτικός!” Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!