Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Δεν μπαίνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα "τσάρτερ της χαρτάς" για Αυστρία (ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ-2)

Δεν συμμετέχουν -μέρες που είναι- οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα "τσάρτερ της χαράς"* για Αυστρία, προκειμένου να παρακολουθήσουν τους αγώνες της εθνικής. Η πρόσκληση του υφυπουργείου Αθλητισμού, που έφτασε σε όλα τα μέλη των επιτροπών Μορφωτικών και Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής θεωρήθηκε προκλητική λόγω της συγκυρίας (ακρίβεια), πόσω μάλλον τώρα που οι κάτοικοι στην Ηλεία και στην Αχαΐα μετράνε πληγές.. Όπως μαθαίνουμε από πηγή του ΠΑΣΟΚ, θολή ήταν και η απάντηση στο ερώτημα "ποιος πληρώνει" τα πήγαινε-έλα. Το υπουργείο; Κάποια αεροπορική εταιρεία; Κάποιος χορηγός της Εθνικής; Οπότε, φρονίμως ποιούντες, είπαν ευχαριστώ δεν θα πάρω.. Ποιος θα πάει τελικά; Τώρα που γυρνάει ο πρωθυπουργός από Αυστρία -λόγω σεισμού- μάλλον κανείς. Ίσως αργότερα, εφόσον η ομάδα προκριθεί, και -ελπίζω- με δικά τους έξοδα..


*Έτσι ονόμασε το Έθνος της Κυριακής τα αεροσκάφη που θα μετέφεραν βουλευτές στο Σάλτσμπουργκ, όπου η εθνική ποδοσφαίρου θα αντιμετωπίσει διαδοχικά τη Σουηδία, Ρωσία και Ισπανία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η πρόσκληση απευθυνόταν σε 114 μέλη των επιτροπών Μορφωτικών και Οικονομικών υποθέσεων, τα έξοδα θα αναλάμβανε ο ΟΠΑΠ και θα πετούσαν με ιδιωτική εταιρεία.



Προ ολίγων λεπτών (12:42), έφτασε ηλεκτρονικό μήνυμα από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής όπου σημειώνεται:

«Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας με αφορμή δημοσιεύματα και σχόλια περί δήθεν μετάβασης των βουλευτών στην Αυστρία και Ελβετία για την τελική φάση των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ουδέποτε τέθηκε, ούτε καν συζητήθηκε, ούτε ως ιδέα, ούτε ως σκέψη, ούτε ως εισήγηση και ασφαλέστατα ούτε ως απόφαση, θέμα μετάβασης των 300 βουλευτών με πρωτοβουλία ή συμμετοχή της Βουλής των Ελλήνων στις χώρες διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Βεβαίως, την Εθνική Ελλάδας Ποδοσφαίρου συνοδεύουν οι ευχές όλων μας για νέες επιτυχίες».



Σχεδόν ταυτόχρονα, κυκλοφόρησε το παρακάτω δελτίο Τύπου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ:

«Την περασμένη εβδομάδα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Μορφωτικών και Οικονομικών Υποθέσεων -και μόνον αυτοί- κλήθηκαν από το Υφυπουργείο Αθλητισμού να δηλώσουν συμμετοχή για τις ειδικές πτήσεις τσάρτερς που προγραμματίζονται, προκειμένου να μεταβούν όσοι θέλουν στην Αυστρία για τα παιχνίδια της Εθνικής μας Ομάδας Ποδοσφαίρου στο EURO 2008.

Η σχετική δαπάνη, είτε προέρχεται από κονδύλια του Υπουργείου Πολιτισμού, είτε από άλλες πηγές, είναι λάθος, ειδικά σε μια εποχή όπου η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών μαστίζεται από την ακρίβεια, την εξανέμιση του εισοδήματός του και τόσα άλλα προβλήματα.

Από την πρώτη στιγμή που το πληροφορήθηκε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος επισήμανε στους συναδέλφους - εισηγητές των δύο ΚΤΕ ότι είναι πρόκληση.

Κανείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν θα συμμετάσχει στον προγραμματισμό αυτό του αρμόδιου Υφυπουργού.

Όποιος από τους βουλευτές του Κινήματος θελήσει να μεταβεί στην Αυστρία, θα το πράξει με δικά του έξοδα.»



ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ


Από το γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ βγήκε η παρακάτω ανακοίνωση (14:24)


«Όπως έχει καταστεί, ευρέως, γνωστό ο ΟΠΑΠ είχε ναυλώσει ειδική πτήση τσάρτερ με προορισμό την Αυστρία, προκειμένου αποστολή να παρακολουθήσει το παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου με την αντίστοιχη της Σουηδίας, ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2008.


Μεταξύ των συμμετεχόντων στην αποστολή, συμπεριλαμβάνονταν και περιορισμένος αριθμός βουλευτών, από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, έτσι ώστε να εκπροσωπήσουν το Κοινοβούλιο στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, όπως άλλωστε είχε συμβεί σε αντίστοιχες διοργανώσεις στο παρελθόν.


Εξαιτίας, όμως, του θλιβερού γεγονότος του σεισμού της Ανδραβίδας, όπου δυστυχώς συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους και περιουσίες καταστράφηκαν, ζήτησα αμέσως από όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας να μην συμμετάσχει κανείς στην αποστολή του ΟΠΑΠ στην Αυστρία, ανταποκρινόμενος και σεβόμενος το κοινό αίσθημα όλων των Ελλήνων.


Θέλω, από την πλευρά μου, να διαβεβαιώσω για άλλη μια φορά ότι η Πολιτεία στέκεται, ήδη, συμπαραστάτης και αρωγός στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται αυτές τις ώρες. Οι σκέψεις, όλων μας, είναι μαζί τους».



>>>Οι υπογραμμίσεις, δικές μου.<<<

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΡΑΓΟΥΔΑ:

ΕΕ, ΟΟ
ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΣΑΡΤΕΡ
ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ...