Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2007

Η σφαγή του ΠΑΣΟΚ και το καρναβάλι

Από την ομιλία του βουλευτή Δράμας της ΝΔ Σταύρου Δαϊλάκη στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ (2/2/2007).

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΑΙΛΑΚΗΣ: [..] δεν ξέρω εάν είναι επιλογή δική σας ή αν είναι σύμπτωση, αλλά και το 2005 και σήμερα, που έχετε καταθέσει προτάσεις μομφής, είχαμε ταυτόχρονη εμφάνιση της γρίπης των πτηνών. Η λύση στη γρίπη των πτηνών είναι μία. Είναι η σφαγή των πτηνών. Αν έμπαινε ένα κουίζ ποια είναι η λύση στην πρόταση μομφής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σίγουρα μία είναι η απάντηση: Είναι η μεγάλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σφαγή.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Δηλαδή, πριν ήμασταν αρνιά και τώρα γίναμε πτηνά;
ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΑΪΛΑΚΗΣ: Λέω τις συμπτώσεις.
ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ: Ο δικός σας ταξιτζής, κύριε Δαϊλάκη, τι σας είπε;
ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΑΪΛΑΚΗΣ: Αγαπητέ Πέτρο, έχετε ένα όνειρο, να γίνετε Κυβέρνηση. Τα πράγματα για σας είναι τόσο δύσκολα που δεν πρόκειται να γίνετε. Μία καλή ευκαιρία υπάρχει τώρα. Είναι αποκριές. Μπορείτε να ντυθείτε ένα άρμα, η Κυβέρνηση, και θα είστε τέλεια.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τέτοιους ανούσιους διαξιφισμούς και ευφυολογήματα για πηδήματα, αρνιά και πτηνά μπουχτίσαμε!
Σοβαρός διάλογος μας χρειάζεται και όχι μ******ς!

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Τελικά, ισχύει αυτό που έγραψε το ΠΑΡΟΝ σήμερα; Ζήτησαν οι κοινοβουλευτικοί δημοσιογράφοι να ονομάσουν την αίθουσα τύπου, "Aίθουσα Γιάννη Διακογιάννη" και η k. Μπενάκη αρνήθηκε; Μπορεί να το απαντήσει κάποιος;

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Σχετικό αίτημα κατέθεσαν το σύνολο των κοινοβουλευτικών συντακτών, καθώς και οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έγινε δεκτό. Η Βουλή αποφάσισε να υποστηρίξει πολιτιστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της Σύμης αφιερωμένες στη μνήμη του ΙΕΔ.

Ανώνυμος είπε...

Wraia fash h Mpenaki. Me poia dikaiologia;

Ανώνυμος είπε...

akoustike oti den mporei na iparxei alli aithousa sti vouli me onomateponimo, pera apo tin aithousa ektheseon "El. venizelos".

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Ο Δαϊλάκης είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση πολιτικού καφενόβιου που υπονομεύει συγκινητικά τον εαυτό του, επιμένοντας να αγνοεί συστηματικά οτι την ώρα που νομίζει πως έχει στριμώξει στα σκοινιά τον αντίπαλο με σκοπό να τον γελοιοποιήσει,διακωμωδεί εμπράκτως τους κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στην οποία με ιερή οργή ομνύει...
Στις απόκριες, για να γυρίσουμε στο θέμα μας, ο καθείς έχει την ευκαιρία του. Ακόμα κι σημερινός ένοικος του Μαξίμου, να ντυθεί επιτέλους πρωθυπουργός. Όσο για την απορία του ανώνυμου, η απάντηση είναι απλή.Στην πολιτική, όπως συνήθως συμβαίνει και στη ζωή, είναι συχνά εξίσου σημαντικό εκτός τους φίλους σου να διαλέγεις προσεκτικά και τους αντιπάλους σου.Είναι βέβαιο οτι ο Γ.Ε. Διακογιάννης από έμφυτη γενναιοδωρία, ήταν πολύ προσεκτικός ιδίως με τους δεύτερους, μεταξύ των οποίων πάντως δεν συγκαταλεγόταν η σημερινή πρόεδρος της Βουλής...Γιατί εν κατακλείδι γνώριζε, οτι ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τον αντίπαλο δεν χαρακτηρίζει εκείνον αλλά εσένα τον ίδιο. Αν υποθέσουμε, μάλλον βάσιμα, οτι κάτι τέτοιο χρειάζεται πολιτική ευψυχία και στοιχειώδη γενναιοδωρία, η ενέργεια της προέδρου κινείται απογοητευτικά στον αντίποδα αυτού του παμπάλαιου, αλλά φευ λησμονημένου ήθους...

ioannisk είπε...

Η ερώτηση μπορεί να μπει και αυτή στα βιβλία της έκτης δημοτικού :)

Όσον αφορά την ονομασία της αίθουσας: αμάν με την προσωπολατρεία στην Ελλάδα!

Ο διάλογος σίγουρα ήταν πολύ ποιοτικός.

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

λυπάμαι αγαπητέ ΙωάννηΚ. για το αβασάνιστο σχόλιό σου. Ενδεχομένως δεν γνώρισες το δημοσιογράφο Ι. Ε. Διακογιάννη. Παρακαλώ ρίξε μια ματιά σε κείμενα του, είτε στα "έδρανα" είτε στο διαδίκτυο.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Μεγάλη απογοήτευση η στάση της Προέδρου. Όντως όσοι δε γνώρισαν τον Γιάννη Διακογιάννη δικαιολογούνται να αναρωτιούνται. Εγγύηση πάντως αποτελεί ότι όλοι οι συντάκτες το ζήτησαν ομόφωνα. Εγώ πάντως θα το ανεβάσω στο blog μου - αυτό μπορώ να κάνω. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να το γράψουν στις εφημερίδες. Ο Γιάννης τίμησε το επάγγελμά του και οι συνάδελφοί του θα τον τιμήσουν, είμαι σίγουρος.

ioannisk είπε...

Κρίμα που είσαι επιθετικός και σε αυτό το σχόλιο σου (το άλλο ήταν για τα βιβλία της 6ης δημοτικού). "Ενδεχομένως δεν γνώρισες" τι είναι τα Blogs ή μήπως δεν αντέχεις την διαφορετική άποψη;

"αβασάνιστο σχόλιό"...

Ίσως αλλά μήπως συζητάμε για την αίθουσα τύπου της βουλής, για πείτε μου ποιος ήταν ο Διακογιάννης για να αξίζει αυτή την τιμή;

Και δεύτερον μήπως εσύ διάβασες αβασάνιστα το δικό μου σχόλιο; Είναι ανάγκη να θεοποιούμε τους πάντες (όλοι είναι αείμνηστοι όταν πεθαίνουν) στην Ελλάδα; Στην τελική θα χάσει και αυτή η λέξη το νόημα της, έτσι όπως πάμε θα γίνω και εγώ αείμνηστος όταν πεθάνω.

Σε ποια εφημερίδα γράφεις, από περιέργεια μιας και δηλώνεις δημοσιογράφος;

Πάντως από το Blog του διαβάζω:
"Η διαθήκη του Γιάννη Διακογιάννη

Επιθυμώ να ταφώ με τρόπο απλό, όπως έζησα. Δεν θέλω επικήδειους. Μονάχα λίγα λουλούδια θα «ζήταγα» από τους συμμαθητές του Δημοτικού, που μαζί μεγαλώσαμε τρείς - τρεις στα θρανία."


@DeMasame Re
"Μεγάλη απογοήτευση η στάση της Προέδρου. Όντως όσοι δε γνώρισαν τον Γιάννη Διακογιάννη δικαιολογούνται να αναρωτιούνται.'
Μπορεί πράγματι να ανήκω σε αυτούς.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Αγαπητέ Ιωάννη, σε βεβαιώνω, ότι δεν υπάρχουν πολλοί σαν τον μακαρίτη τον Γιάννη Διακογιάννη. Αυτός δεν έχει ανάγκη να υπάρχει αίθουσα με το όνομά του. Εμείς το έχουμε. Αν τον είχες γνωρίσει, όπως σε έχω καταλάβει από τα γραπτά σου θα είχες άλλη γνώμη. Κρίμα για την κ. Μπενάκη. Αυτή δε δικαιολογείται.

Ανώνυμος είπε...

Gia peite ths na kanei aithousa Nikos Hatzinikolaou 'h Minos Kyriakoy na deite poso grhgora tha pei nai. Ntropi.

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Στο ιστολόγιό μας δεν υπάρχουν "ανεπιθύμητα" σχόλια. Θεωρούμε ωστόσο δεδομένη την προσπάθεια των φίλων μας για ευπρεπή Λόγο. Ορισμένες φορές, η ελαφρότητα είναι αβάσταχτη.

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Προς Ιωάννη Κ. Αδελφέ, όταν δεν γνωρίζεις τα μεγέθη, δεν είναι απαραίτητο να προσπαθείς να τα μετρήσεις με μέτρο την άγνοια...
Όχι πως προσβάλλεις κανέναν. Αλλά εκτίθεσαι χωρίς λόγο.