Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2007

Τα σέβη μου κε επιχειρηματία..

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης για τις σχέσεις επιχειρηματιών και βουλευτών (με αφορμή την τακτική ορισμένων από τους πρώτους να στέλνουν τους δικηγόρους τους για να τους εκπροσωπήσουν σε ακροάσεις του κοινοβουλίου):

«..και στη Βουλή, μια φορά ήρθε ένας επιχειρηματίας και τρέχανε οι συνάδελφοί μου ποιος θα του υποβάλει πρώτος και καλύτερος τα σέβη του. Aυτή είναι η κατάσταση.. Και τώρα με το ποδοσφαιρικό νομοσχέδιο που είχαμε ήρθανε δύο εκ των επιχειρηματιών και κορόιδευαν και τα ίδια τα μέλη της επιτροπής, και δεν τους πετάξαμε με τις κλωτσιές έξω».

Από τη συζήτηση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας (21/2/2007) σχετικά με τη θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για τις δημοσκοπήσεις.

1 σχόλιο:

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Σου θυμίζω Πετράν, οτι πριν απο λίγα χρόνια η ΝΔ, απο την άγονη γραμμή της Αντιπολίτευσης, όπου έβλεπε μπροστά της παντού δαίμονες, είχε χαλάσει τον κόσμο προκειμένου να έρθει στη Βουλή ο "εθνικός προμηθευτής", όπως σωστά εν πολλοίς χαρακτήριζε τότε τον Σωκράτη Κόκαλη.Το αφεντικό της "Ιντρακόμ" και ιδιοκτήτης της "ΠΑΕ Ολυμπιακός", τους έκανε τη χάρη και ανηφόρισε μέχρι το Σύνταγμα, στη Βουλή. Εκεί, στην αίθουσα της Γερουσίας, αρειμάνιος και αγέρωχος αντιμετώπισε περιφρονητικά τους εκλεγμένους- και προς τούτο, έχοντες την κορυφαία δημοκρατική νομιμοποίηση- εκπροσώπους του Έθνους, σαν απλούς υπαλλήλους του, για να μην πω σαν λούστρους και θίξω αυτό το τίμιο και χρήσιμο επάγγελμα.Ο μόνος που έσωσε την τιμή της Βουλής, ήταν ο τότε βουλευτής και νυν ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας, που του συνέστησε αυστηρά να φέρεται δεόντως, όταν απευθύνεται σε βουλευτές. Άδικος κόπος...Διότι η αξιοπρέπεια είναι υπόθεση αυστηρώς προσωπική. Μόλις τέλειωσε ο υγιεινός περίπατος του Σωκράτη στην Επιτροπή, οι βουλευτές της ΝΔ τον πολιόρκησαν ασφυκτικά σαν πολύβουο μελίσσι στην έξοδο, ρωτώντας τον με εμφανή αγωνία "πες μας τι θα κάνεις με τις μετεγγραφές στον Θρύλο Πρόεδρε!". Μιλάμε οτι του τσάκισαν το ηθικό του..."διαπλεκόμενου νταβαντζή" οι "γαλάζιοι"...