Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2007

Ιστορία κατασκοπείας

Ηταν βράδυ Κυριακής και ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν στο βήμα για το κλείσιμο της διαδικασίας πρότασης μομφής που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου καλεί τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Χάρη Καστανίδη κοντά του και του ψιθυρίζει κάτι στο αυτί. Ο Χάρης Καστανίδης σπεύδει να ενημερώσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κάθονται στην εξωτερική πλευρά των εδράνων και εκείνοι τους υπολοίπους. Την αναταραχή στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται ο βουλευτής της ΝΔ Κ.Αγοραστός που κάθεται δίπλα στον Δ. Γεωργακόπουλο. Στήνει αυτί και ακούει την εντολή του Γ. Παπανδρέου. « Όταν κλείσει ο Καραμανλής όρθιοι όλοι φωνάζουμε εκλογές». Σπεύδει με τη σειρά του να ενημερώσει τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη. Εκείνος φτάνει στα υπουργικά έδρανα και λέει τα μαντάτα στον Προκόπη Παυλόπουλο. Με ένα ευανάγνωστο σημείωμα που φτάνει στα χέρια του ενημερώνεται και ο πρωθυπουργός για τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ. Πίσω του ψηλά στα έδρανα των αντιπροέδρων βρίσκεται το Φίλιππος Πετσάλνικος που αντιλαμβάνεται τι έχει γίνει. Κατεβαίνει σφαίρα στον Χάρη Καστανίδη και του λέει ότι οι άλλοι γνωρίζουν. Εν τω μεταξύ στα έδρανα της ΝΔ οι βουλευτές ετοιμάζουν τον αντιπερισπασμό αφού έχει δοθεί η εντολή « με το που κλείνει ο πρωθυπουργός όλοι όρθιοι χειροκροτούμε φωνάζοντας». Ο Κ.Καραμανλής κλείνει την ομιλία του μέσα σε γενική οχλαγωγή ένθεν κακείθεν. Η σεμνή τελετή λαμβάνει τέλος.

Και έζησαν αυτοί καλά …

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ω! Ωστε διασκεδάζουν πολύ τα παιδάκια στο κοινοβούλιο! Να πάμε και εμείς καμιά φορά να παίξουμε μαζί τους!

Μου φαίνεται, εάν συνεχίσουνε στον ίδιο δρόμο, american bar θα το κάνουν το κοινοβούλιο!

Ανώνυμος είπε...

Τελικα εχει πολυ χαβαλε το βουλευτιλικι!!!Μου θυμησαν τα μαθητικα μου χρονια.Τυχεροι οι βουλευτες ξαναγινονται παιδια.Ο Γιωργακης επιπεδο ε?

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει διαθέσιμο βιντεάκι με το κλείσιμο της ομιλίας; Την είδα στο κανάλι της βουλής αλλά δε θυμάμαι να έδειξα κάτι τέτοιο.

Ανώνυμος είπε...

Μα όλα τελικά γίνονται για την εικόνα;
Τι άλλλξε στην ουσία και λένε ας πούμε ότι έγινε πιο μαχητικός ο Γιώργος;
Έχω βαρεθεί να διαβάζω πλέον ακόμα και στις εφημερίδες το πολιτικό ρεπορτάζ, όλα είναι προσχηματικά πια