Πέμπτη 28 Ιουνίου 2007

Όλα στην ώρα τους..

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής: Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους

Ο ψηφοφόρος Μήτσος Δεξεδαπαντίδης

του Γιάννη Δερμεντζόγλου (Ελεύθερος Τύπος, σ1, 28/6/7)

2 σχόλια:

Visiones είπε...

πολύ καλό - και ίσως αφορμή για να κοιτάξουμε (κάποια στιγμή) την ουσία των πραγμάτων..

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να μην τα λέει αυτά ο πρωθυπουργός?
Οταν ο σεβασμός των πολιτικών στις θεσμικές διαδικασίες της δημοκρατίας είναι ευθέως ανάλογος της ανοχής που εμείς επιδεικνύουμε...
Οταν στην επιλογή της ψήφου μας εμφιλοχωρούν άλλοι παράγοντες και ποτέ η οργή για την διαπόμπευση των θεσμών...(όσοι τουλάχιστον τους πιστευουμε)
Οταν ο θαυμασμός για την κίνηση Καραμανλή να επιλέξει ως πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ Παπούλια, δεν εστιαζόταν στο επιτυχές η όχι αυτής καθεαυτής της επιλογής, αλλά στο ότι εγκλώβισε και αφόπλισε το ΠΑΣΟΚ...(μερικοί τον ανακήρυξαν και.. πανέξυπνο μαθητή του Ανδρέα που έβγαλε τον άσσο από το μανίκι..)
Οταν τα εθνικά μας θέματα καθόλη την μεταχουντική πορεία της χώρας εντάσσονται- και υποτάσσονται- στις εκλογικές σκοπιμότητες της εκάστοτε κυβέρνησης, μετατρεπόμενα απλώς σε δούρειο ίππο για προκήρυξη πρόωρων εκλογών κατα πως την βολεύει ...
Οταν...αλλά τι να πρωτοπείς…
Γιατί να μη παίζει την κολοκυθιά και ο πρωθυπουργός. Το πολύ- πολύ να τον θαυμάσουμε αν μας ξαφνιάσει. Να τον ξαναπούμε άξιο μαθητή του Ανδρέα. Και να συνεχίσουμε να δεχόμαστε την πολιτική σαν άσκηση εντυπώσεων για δυνατούς λύτες και όχι σαν πεδίο άσκησης μιας ουμανιστικής συμπεριφοράς στην υπηρεσία του πολίτη..