Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

"Έξω πάμε καλά!" Ο Σαρκοζύ στη Βουλή (άνευ Κάρλας)

Παρά τις πάγιες αντιρρήσεις του ΚΚΕ*, η υποδοχή του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζύ στην ολομέλεια της Βουλής (αύριο Παρασκευή, 13:00), αναμένεται θερμή. Δεν είναι μόνο η ιδεολογική συγγένεια του κ. Σαρκοζύ με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, ούτε η καταγωγή του Γάλλου Προέδρου από τη Θεσσαλονίκη. Είναι και η στάση που τηρεί το Παρίσι σε σημαντικά εθνικά μας ζητήματα, όπως η ονομασία των Σκοπίων (πχ σύνοδος ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι) και το Κυπριακό. Δείτε για παράδειγμα, τη συμμετοχή της Γαλλίας στη στρατιωτική άσκηση «Αργοναύτης», που διεξάγεται αυτές τις μέρες, ανοιχτά της Μεγαλονήσου, γεγονός που –όπως αναμενόταν- προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκίας. Βεβαίως, πίσω στη Γαλλία, ο Νικολά αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα: πετρέλαιο/πυρηνική ενέργεια , ακρίβεια, παιδεία, «πρώην».. Μόνη –ίσως- διαφυγή, οι διεθνείς επαφές. Πότε με τον Πούτιν στο Παρίσι, πότε στη Ρώμη για τα τρόφιμα, και πότε με ταξίδια στο Λίβανο και στο Βιετνάμ, Φαντάζεστε τον Σαρκοζύ να αναφωνεί από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου –αλά Κωνσταντίνος Καραμανλής- «έξω πάμε καλά!»;

Για την ιστορία, ο Σαρκοζύ δεν θα είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που απευθύνεται στην ολομέλεια της Βουλής. Το 1946 είχε μιλήσει ο πρωθυπουργός της ρατσιστικής Νότιας Αφρικής Γιαν Σματς, το 1959 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντουάιτ Αιζενχάουερ, το 1963 ο στρατηγός ντε Γκωλ και το 1991 ο πατέρας Μπους. Σημειώνεται ότι το Δεκέμβριο του 1991 2001, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλ. Πούτιν είχε μιλήσει στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής.

*Το ΚΚΕ διαφωνεί με τις ομιλίες ξένων ηγετών στην ολομέλεια της Βουλής, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα αντιλόγου.


ΥΓ Για όσους ενδιαφέρονται, ο Νικολά δεν θα συνοδεύεται από τη σύζυγο..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αφού θα είναι άνευ Κέρλας πώς λες ότι πάμε καλά???

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Έλα ντε; Χωρίς Κάρλα, πως να ξεχαστείς; Κινδυνεύεις να βρεθείς πάλι φάτσα-κάρτα με "ακρίβεια, ανεργία, πληθωρισμό", που λέει και το γνωστό σύνθημα :)