Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Ξαφνικά στόχος πολιτικής αθλιότητας ο Νίκος Βούτσης

Αντιγραφή από το fb του δημοσιογράφου - ιστορικού Γιώργου Πετρόπουλου

"Στις 22 Ιουλίου ξεκίνησε από την ιστοσελίδα «Κουρδιστό Πορτοκάλι» μια αθλιότητα που ολοκληρώθηκε [;] δύο ημέρες μετά, με την συνηγορία του υποψηφίου του ΚΙΝΑΛ Στάθη Παναγούλη. Την Τρίτη αναπαράχθηκε από το φασιστικό έντυπο «Μακελειό». 

Στόχος να εμφανιστεί ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ως πράκτορας της ΚΥΠ στα χρόνια της Δικτατορίας.
Πως αποδεικνύουν την συγκεκριμένη..
κατηγορία; Με την επίκληση ενός εγγράφου από τα αρχεία του ΕΑΤ ΕΣΑ (Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα Εκτάκτου Στρατοδικείου Αθηνών ) στο οποίο, αφού αναφέρεται ότι ο Νίκος Βούτσης πρωταγωνίστησε στο Πολυτεχνείο (1973), σε σημείωση προστίθεται ότι «ήδη ούτος συνεργάζεται και κατευθύνεται υπό της ΚΥΠ με θετικά μέχρι τούδε αποτελέσματα».

Το έγγραφο αυτό δημοσιεύτηκε το 1976 στα ΝΕΑ και απαντήθηκε τότε. Γιατί ανασύρθηκε τώρα;
Υποθέσει μπορεί κανείς να κάνει πολλές. Το κύριο αφορά στο γεγονός ότι πρόκειται για μια άθλια φασιστική επίθεση στο πρόσωπο του Προέδρου της Βουλής με ότι αυτό σημαίνει. Και σ’ αυτή την επίθεση συμμετέχει ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ κ. Παναγούλης.


Θα αντιδράσουν τα κόμματα ή θα περιμένουν πότε θα έρθει η δική τους σειρά όπου θα βρεθούν στελέχη τους στην ίδια θέση που βρίσκεται ο Ν. Βούτσης;
Θα στείλει η κ. Γεννηματά τον Στάθη Παναγούλη στο σπίτι του; Ο κύριος αυτός, πριν από καιρό, έκανε την ίδια δουλειά σε βάρος του Νίκου Τόσκα τον οποίο επιχείρησε να εμφανίσει ως χουντικό στρατιωτικό. Ενώ είναι γνωστό ότι ο Τόσκας ήταν βαθιά δημοκρατικός στρατιωτικός και υπήρξε παράνομο μέλους αριστερού κόμματος στο Στρατό . Τι άλλο πρέπει να κάνει ο κ. Παναγούλης για να ενεργοποιηθούν τα- αδιαμφισβήτητα- δημοκρατικά αντανακλαστικά της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ;

Υ.Γ. Δυο λόγια για το έγγραφο περί Βούτση. Είναι αναμφισβήτητα κατασκευασμένο. Προσωπικά ο ίδιος και οι συνεργάτες μου (Νικος Χατζηδημητράκος και Νικόλας Ζηργάνος) έχουμε μελετήσει δεκάδες χιλιάδες ασφαλίτικα έγγραφα. Μπορούμε να βεβαιώσουμε με απόλυτη ακρίβεια ότι οι χαφιέδες ήταν ότι πιο περιφρουρημένο είχε το σύστημα σε όλες τις εποχές. Τρεις άνθρωποι στον κρατικό μηχανισμό γνώριζαν τα πραγματικά στοιχεία του χαφιέ. Ένας από την Ασφάλεια, ένας από την ΚΥΠ κι ένας από το Στρατό. Ήταν αδύνατο να περάσει σε ανακριτικό υλικό η χαφιέδικη ιδιότητα ενός προσώπου. Τον χαφιέ το σύστημα είχε χιλιάδες τρόπους να τον διασώσει, να τον κάνει ήρωα, να τον βοηθήσει να πέσει στα μαλακά αλλά ουδέποτε τον έδινε στις υπηρεσίες ως χαφιέ.
Όποιος κατασκεύασε αυτό το έγγραφο απλώς αξιοποιούσε την άγνοια των απλών ανθρώπων προς σπίλωση αγωνιστών. Κι όποιος το χρησιμοποιεί σήμερα είναι πολύ χειρότερος από τον αρχικό πλαστογράφο. Το επιχείρημα του χρήσιμου ηλίθιου δεν υπάρχει για κανένα. Ούτε για τον κ. Παναγούλη- στην περίπτωση που κάποιος θέλει να τον υπερασπιστεί με αυτό τον τρόπο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: