Παρασκευή 2 Μαρτίου 2007

Φίλος ο Ανδρέας φιλτάτη η αλήθεια.

Οργισμένος και κραδαίνοντας το περιοδικό Βουλή και Ευρωβουλή εισήλθε το πρωί στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο λόγος της οργής του , ότι το περιοδικό φιλοξενούσε συνέντευξη του Γιάννη Τραγάκη στην οποία ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της εξεταστικής για τα εξοπλιστικά δήλωνε μεταξύ άλλων " ότι οι λογαριασμοί στην Ελβετία θα ανοίξουν..."Επιτέθηκε λοιπόν στον εμβρόντητους κοινοβουλευτικούς συντάκτες φωνάζοντας " αυτό το περιοδικό που είναι όλων μας φιλοξενεί μόνο την άποψη της ΝΔ και πρόκειται για ντροπή... Οταν μας το μοιράζετε θα σας το πετάμε πίσω..."
Για να ξεκαθαρίσουμε τα ζητήματα. Το συγκεκριμένο περιοδικό δεν είναι έντυπο των κοινοβουλευτικών συντακτών και δεν είναι έντυπο της Βουλής. Είναι ένα ιδιωτικό περιοδικό και όποιος επιθυμεί να μάθει τους ιδιοκτήτες , τους εκδότες, τους αρχισυντάκτες και τους συντάκτες μπορεί να διαβάσει την ταυτότητα στην τελευταία σελίδα . Αν ορισμένοι απο τους συντάκτες του τυγχάνει να είναι και συνάδελφοι δεν σημαίνει ότι το περιοδικό είναι "όλων μας" κατά την έκφραση του κ Λοβέρδου. Αυτά για την αποκατάσταση της αληθείας. Την οποία όμως ο βουλευτής όφειλε να γνωρίζει πριν εισέλθει "ως ταύρος σε υαλοπωλείο" στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε παραγνωριστεί με όλους. Πρέπει να καταλάβουν κάποια στιγμή, οι βουλευτές που κάνουν συνέχεια περαντζάδες, ότι η αίθουσα των δημοσιογράφων δεν είναι χώρος ... εκτόνωσης για όλα τους τα παράπονα.
Έρχονται "φτιαγμένοι" για να ξεκινήσουν καυγάδες και ιστορίες... Και καλά όταν μας αφορά. Όταν δεν φταίμε όμως; Να ξεκινάει η μέρα μας με την οργή και τον πόνο κάθε πικραμένου; Είμαστε υποχρεωμένοι δηλαδή;

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ, ξέρουν να παραπονιούνται όταν οι δημοσιογράφοι γράφουν κάτι και δεν το ... διασταυρώνουν πρώτα.
Οι ίδιοι, λένε ό,τι θέλουν, φωνάζουν σε όποιον θέλουν και για ό,τι φανταστούν!

Ανώνυμος είπε...

Kάποτε οι βουλευτές έμπαιναν στην αίθουσα των δημοσιογράφων στη Βουλή και είχαν άλλη συμπεριφορά. Τώρα μπαίνει ο καθένας, κρατάει το περιοδικό, το κουνάει στον αέρα και απειλεί "να μας το πετάει πίσω..." Πού δηλαδή; Στα μούτρα;
Εμείς τη φτιάξαμε έτσι την κατάσταση συνάδελφοι και ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ! Και θα δούμε και άλλα αν δεν βάλουμε φρένο σε ορισμένους "περαντζάκηδες" εμείς οι ίδιοι.
Υπάρχουν και αξιοπρεπείς βουλευτές που σπάνια έρχονται στην αίθουσα και όταν μπαίνουν, με τη συμπεριφορά τους μας κάνουν να τους σεβόμαστε.

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Συμφωνώ με την Κατερίνα και όχι μόνο για λόγους συνεργατικής αλληλεγγύης. Υπάρχει ωστόσο και ένα ακόμα σοβαρό θέμα που αξίζει κάποτε να φωτιστεί. Ποιός χρηματοδοτεί αυτό το άνευρο και πλαδαρό περιοδικό που μυρίζει φορμόλη; Έτσι νομίζουν οι χρηματοδότες οτι εξασφαλίζουν προβολή στις "ψυχρές αρετές" της Αστικής Δημοκρατίας; Γιατί το μόνο προφανές, είναι οτι βολεύονται κάποιοι, περιστασιακά ή μονιμότερα, για να συμπληρώνουν το εισόδημά τους. Και αν μεν είναι δημοσιογράφοι που έχουν ανάγκη έχει καλώς. Με τους άλλους όμως τί γίνεται;

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον Χατζηδημητρίου. Όταν ξεκίνησε το περιοδικό, ήταν αλλιώς. Χαιρόσουν να το διαβάζεις. Στην πορεία μπορεί να συμβιβάστηκαν για λόγους δικούς τους.
Αλλά ο κ. Λοβέρδος, το πρωί, μας ρωτούσε εμάς, "ποιός το χρηματοδοτεί".
Αν είναι δυνατόν δηλαδή. Και στο τέλος τέλος, αυτοί να καθήσουν να βρουν ποιός τα χώνει σε ποιόν, και ποιός χρηματοδοτεί τον καθένα.
Εμείς "κουκούλες" στο κεφάλι δεν βάζουμε...

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Kαι γιατί μόνο στα μπλογκς παίδες; Για ρωτήστε να σας πουν – που θα το ξέρετε – πως διαβάζουν το πρωί τα παραπολιτικά και τα άρθρα στα γραφεία των πολιτικών. Σκυφτά-σκυφτά πρέπει να μπαίνουν εκεί μέσα οι πολιτικοί. Kαι ο κ. Λοβέρδος είναι στην αντιπολίτευση … πού να ήταν και στην κυβέρνηση. Που να ήταν και διευθυντής σας δηλαδή … Nτροπή του! Αν ήταν και λίγο έξυπνος θα ερχόταν να ζητήσει συγγνώμη [τι λέω και εγώ τώρα …]

Γιωργος Μανουσακης είπε...

Δυστυχώς υπάρχον πολλοί συνάδελφοι σας που με διάφορους τρόπους δίνουν το δικαίωμα στους βουλευτές να φέρονται έτσι.

Καλά, ο Λοβέρδος έχει κωλλήσει στην εποχή που πρωθυπουργός ήταν ο φίλος του ο Σημίτης!