Πέμπτη 7 Ιουνίου 2007

Τα παιδιά της Λασκαρίνας, τα παιδιά όλων μας..

"Ογδόντα χιλιάδες ευρώ, καλείται να πληρώσει η σχολική επιτροπή δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου στο Περιστέρι, επειδή, όπως αποφάσισε το δικαστήριο, ο θόρυβος από τις παιδικές φωνές έβλαπτε την ψυχική υγεία των περιοίκων. Οι οχτώ μηνυτές, εφόσον παραμείνει η απόφαση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, θα λάβουν 5.700 ευρώ έκαστος, ενώ θα τοποθετηθούν και ηχοπετάσματα στην αυλή του σχολείου." πηγή: ΕΡΤ.

"σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ.5 του Π.Δ. 1180/81, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου σε περιοχές που επικρατεί το αστικό στοιχείο είναι 50 DB". πηγή Συνήγορος του Πολίτη.

Ξέρει κανείς να μας ενημερώσει ποιες δημόσιες υπηρεσίες επέβαλαν πρόστιμα ή ποια δικαστήρια επεδίκασαν αποζημιώσεις για την ηχορύπανση από ηχητικές εγκαταστάσεις ναών, από τη διέλευση αμαξοστοιχιών εντός των πόλεων, από τα συστήματα συναγερμών κλπ;

Επί τη ευκαιρία, ας προβληματιστούμε για το ζήτημα της ηχορύπανσης. Δείτε:
Ευρωπαϊκή Ένωση
Συνήγορος του Πολίτη
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ευρωπαϊκό γραφείο)
2ο ΤΕΕ Ζωγράφου
Noise Pollution Clearinghouse (ΗΠΑ)
βιβλιογραφία ΕΛΙΝΥΑΕ για το θόρυβο

2 σχόλια:

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Μένω πολλά χρόνια δίπλα σε μια εκκλησία. Κι έχει τύχει πολλές φορές την ώρα ας πούμε που πάω ν΄ απογειωθώ ακούγοντας αγαπημένη μουσική, είτε να βυθιστώ στον λυτρωτικό ύπνο να τα τινάζει όλα στον αέρα το εκκωφαντικό καμπαναριό! Απο ηχοσύστημα παρακαλώ...Κρατιέμαι τόσον καιρό με το ζόρι.
Δεν είμαι εκκεντρικός, αλλά, μα το Θεό σκέφτομαι πλέον σοβαρά να μηνύσω την Εκκλησία για διατάραξη κοινής ησυχίας!..

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Γιώργο, σε προλάβανε άλλοι. Δες τη σύνδεση στο Συνήγορο του Πολίτη.. Αποτέλεσμα, ουδέν: "Αυτορύθμιση"