Παρασκευή 15 Ιουνίου 2007

Το αυτονόητο.

Για να μη λέμε συνέχεια για ράντζα και φακελλάκια ας πούμε και κάτι θετικό όταν γίνεται στον τομέα υγείας.
Χρειάστηκε προχθές να πάω στο Γενικό Κρατικό (Γιώργος Γεννηματάς)στο νευρολογικό τμήμα υπό τη διεύθυνση της Κ.Καραγεωργίου για ημερήσια νοσηλεία σε ένα νέο φάρμακο και η έκπληξη που με περίμενε ήταν ευχάριστη.
Η καθαριότητα απόλυτη. Η συνέπεια και ο προγραμματισμός εντυπωσιακά. Η καλή συμπεριφορά απρόσμενη. Το ενδιαφέρον για τον ασθενή ξάφνιαζε. Όλα κυλούσαν ρολόι και οι ασθενείς δεν προλάβαιναν να λένε ευχαριστώ.Ακόμα και ο σεκιουριτάς στην πόρτα έκανε ότι μπορούσε για να εξυπηρετήσει.Και όλα αυτά χωρίς ούτε ένα ευρώ.
Φαίνεται ότι δεν είναι ακατόρθωτο να δουλέψουν αποδοτικά και με σεβασμό στον ασθενή τα κρατικά νοσοκομεία όταν θέλουν. Ε, ας το κάνουν λοιπόν. Πιο μάγκες είναι οι Σουηδοί που τα καταφέρνουν;

6 σχόλια:

ανεστης είπε...

Μπράβο τους που πάνε κόντρα σε μια κατεστημένη δημοσιουπαλληλική νοοτροπία.
Ναι, οι Σουηδοί είναι πιο μάγκες.

Luciano Bove είπε...

Hi just visiting.....thank you for checking my Blog! Ciao.

Greg είπε...

Στο ίδιο νοσοκομείο προ διετίας, απευθύνθηκα "επειγόντως" λόγω ατυχήματος στο μάτι μου. Κόντεψα να το χάσω! Ώρα 7.30 πμ. Για να εξυπηρετηθώ, έδειρα μαζί με τον αδελφό μου (και οι δυό μας 45άρηδες, επιστήμονες, καθόλου μα καθόλου εριστικοί...) 1 νοσοκόμα, δύο σεκιουριτάδες, 1 διευθυντή κλινικής!!! Αιτία; Τα επείγοντα στην εφημερεύουσα κλινική ανοίγουν στις 11.30 πμ!!!! Το μάτι μου στ' αρχίδια τους! Ξέρετε γιατί; Διότι μέχρι τότε οι οφθαλμίατροι, χρησιμοποιούν τα υπερσύγχρονα χειρουργεία για την ιδιωτική τους πελατεία!

Οφείλω να ομολογήσω ότι μετά τον ξυλοδαρμό εξυπηρετήθηκα άψογα! Παράπονο δεν έχω!

monahikoslikos είπε...

Σε πια χώρα είναι αυτό το Γενικό Κρατικό (Γεώργιος Γεννηματάς) που όλα δουλεύουν ρολόι.
Γρήγορα απάντηση γιατί θέλω να νοσηλευτώ κι εγώ.
Διαβατήριο έχω θεωρημένο δεν υπάρχει πρόβλημα.

costas είπε...

Να το δω ..και να μην το πιστέψουν
Σαν όνειρο μου θερινής νυκτός μου φαίνεται ..παραμυθάκι να ηρεμούν και να χαλαρώνουν τα μωρά
Απ της πολλές φορές που έχω πάει το αντίθετο συνάντησα
1)Δεν είχα που να παρκάρω το αμάξι μου,μέσα δεν μου άφησαν να μπω (σεκιουριτάδες)ενώ υπάρχει αρκετός χώρος στο νοσοκομείο μέσα .παρκινγκ δεν υπάρχει που να είναι (εκεί κοντά) μόνο ένα ...!!και αυτό για το προσωπικό...τέλος πάντων .. με τα πολλά βρήκα κάπου γύρο-γύρο μετά από 35 ‘..!!δυστιχος όμως καθυστέρησα και έχασα το ραντεβού μου με τον γιατρό...
2)Όσο για την εξυπηρέτηση ..τι να πω ..ας μην μιλήσω καλύτερα ..σίγουρα εκείνη την ήμερα που πήγες θα είχε κάποια επίσκεψη υπουργού φαντάζομε
και μην χειρότερα ...!!

Laskarina είπε...

Ας προσπαθήσω να βάλω λίγο τα πράγματα στη θέση τους. Δεν ισχυρίστηκα ότι έγινε θαύμα και έφτιαξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη χώρα. Δυστυχώς δεν συνέβη αυτό. Και εγώ όπως και όλοι οι έλληνες έχω κλωτσήσει πόρτες, έχω φωνάξει, έχω κλάψει έχω απελπιστεί.
Το "θαύμα" που περιέγραψα δεν αφορά όλο το νοσοκομείο αλλά ένα συγκεκριμένο τμήμα με συγκεκριμένη διευθύντρια και συνεργάτες. Νησίδα είναι ίσως. Οφείλω όμως να τους επιβραβεύσω, να τους συγχαρώ και να τους ενθαρύνω για να συνεχίσουν. Οι άνθρωποι δεν τσουβαλιάζονται. Το τσουβάλιασμα είναι επικίνδυνο γιατί στρέφει τους ανθρώπους συλλήβδην σε ιδιωτικά μαγαζιά, που δεν μπορούν να τα πληρώσουν και όπου η περίθαλψη δεν είναι καλύτερη.Οι προσπάθειες πρέπει να γίνονται γνωστές όχι μόνο για να χαρούν εκείνοι που τις κάνουν αλλά κυρίως για να τις μάθουν οι νοσούντες και να σπεύσουν για να βρούν αυτό που τους αξίζει και δικαιούνται. Και μάλιστα όταν μιλάμε για τμήμα που ασχολείται με μια σοβαρή χρόνια νόσο, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, που επεκτείνεται με γεωμετρική πρόοδο στη χώρα μας και πλήττει ενεργό πληθυσμό κάτω των 40 ετών.
Το μήνυμα μου λοιπόν είναι προς αυτούς τους ανθρώπους να πάνε στο Γενικό Κρατικό και να ζητήσουν τη φροντίδα αυτού του τμήματος.
Αδέλφια εκτός από τη γκρίνια, τη μιζέρια και τις κακές εμπειρίες ας βλέπουμε και τις καλές προσπάθειες δεν είναι κακό.