Τρίτη 26 Ιουνίου 2007

Θερινές Χυδαιότητες...

Μερικές φορές, δεν μπορείς παρά να συμφωνείς με τους στίχους του Μανώλη Αναγνωστάκη, που γράφει κάπου "σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις/για να μην τις παίρνει ο άνεμος".
Ο "Ριζοσπάστης" το επίσημο όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, δεν πουλάει κάτι που δεν είναι. Ξέρεις πολύ καλά τι αγοράζεις όταν πηγαίνεις στο περίπτερο. Το "φωνάζει" διάολε, το σφυροδρέπανο... Δεν έχει ζώδια και στήλες με κοσμικά. Δεν έχει ακριβές υπογραφές και αστέρες. Έχει μάχιμους και στρατευμένους δημοσιογράφους που βγαίνουν απο μια παληά και στέρεη δημοσιογραφική σχολή. Στηρίζει και προβάλλει με συνέπεια τις γραμμές του κόμματος και ο,τι νομίζει οτι ενισχύει την άθλια θέση των εργαζομένων στη χώρα. Όχι πως είναι πέρα απο κάθε κριτική. Αλλά, με δυό λόγια, το πακέτο είναι ένα, κι αυτό είτε σ΄ αρέσει, είτε όχι. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν μπορείς να πεις οτι σε παραπλάνησε. Απο την άποψη αυτή-και όχι μόνο- είναι μια τίμια εφημερίδα.
Γι΄ αυτό ακριβώς ακούγεται τόσο κραυγαλέα και άδικη η λάσπη του Θόδωρου Πάγκαλου, οτι ο "Ριζοσπάστης", είναι "η χυδαιότερη Ελληνική εφημερίδα"! Αν αναλογιστούμε βέβαια, ποιός εκστόμισε αυτήν την αβανιά το κακό είναι μικρό. Ο πρώην υπουργός εκτός ίσως απο μερικές φωτεινές στιγμές που κάποιοι άγνωστο γιατί του αναγνωρίζουν, έχει προκαλέσει αρκετές φορές αισθήματα ταπείνωσης και έχει θίξει καίρια το φιλότιμο των Ελλήνων. Και μόνο η εμπλοκή του στην ατιμωτική παράδοση του Οτζαλάν στο τουρκικό καθεστώς, με τον τίτλο του..."μεγάλου τραγουδιστή" θα φέρνει σαν ισόβια καταδίκη στον αέρα τις άριες της ντροπής όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ο ικέτης σε τούτα τα χώματα, ήταν ανέκαθεν πρόσωπο ιερό!..
Κι ας μην θυμηθούμε το ξεβράκωμα στη Γερμανία όταν αναγκάστηκε να ζητήσει ελεεινά συγγνώμη ντροπιάζοντας αναίτια τη χώρα, ή την επαίσχυντη συμφωνία της Μαδρίτης που αναγνώρισε ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο. Το ψευτονταηλίκι μπορεί να εντυπωσιάζει κάναν αφελή στις ταβέρνες της Ελευσίνας, αλλά δεν φτουράει πια στην πολιτική. Κι ο Πάγκαλος, που θα μπει σε λίγες ημέρες στην έβδομη δεκαετία του βίου του, μοιάζει πλέον με έναν καμένο απο την πολλή χρήση πολιτικό που έχει αφήσει ένα λαμπρό μέλλον πίσω του...

11 σχόλια:

BK είπε...

Αυτό που είπε ο Πάγκαλος για το Ριζοσπάστη δεν μου προξένησε ιδιαίτερη απορία. Στην ίδια εκπομπή όμως είπε ευθαρσώς ότι η ψήφος στα μικρά κόμματα δεν έχει νόημα (!). Αυτό ομολογώ πως με τάραξε. Αυτό είναι το επίπεδο της δημοκρατίας στη χώρα μας. Ζήτω ο δικομματισμός!

Ανώνυμος είπε...

Μην περιμενεις επιπεδο δημοκρατιας
απο τον εγγονο ενος δικτατορα

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Τα μικρότερα κόμματα στο μυαλό αρκετών στελεχών στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, είναι οι αχθοφόροι των παρατάξεων. Οι κομιστές της εσθήτας του δικομματισμού. Οι..."λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις" της νύχτας των εκλογών! Οι πολίτες στην κάλπη έχουν την δυνατότητα πιστεύω να αντιστρέψουν αυτήν την απεχθή λογική που αποβαίνει καταστροφική για την πολιτική πανίδα, αν σκεφτούν, οτι όπως έχουν πλέον καταντήσει, αυτό που δεν έχει και πολύ νόημα στις μέρες μας είναι η ψήφος στα δύο μεγάλα κόμματα. Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να αγωνίζεται φιλότιμα να πείσει οτι δεν είναι όλοι το ίδιο, αλλά αυτό πέρα απο το ρητορικό επίπεδο, δεν φαίνεται να΄χει πρακτικό αντίκρυσμα...

Ανώνυμος είπε...

Εμπλεος οργής ο σύντροφος Γιώργος για τον εγγονό του δικτάτοτρα, όπως έγραψε ο "Ρ". Μα αυτό το κόμμα δεν ήταν που, δικαίως,παραπονιόταν γιατί ποινικοποιούνται οι σχέσεις συγγένειας και πλήρωναν τα ξαδέρφια και οι μπαρμπαδες το γεγονός ότι ο ανηψιός ήταν κομμουνιτσής?
Εμπλεος οργής ο σύντρφος Γιώργος. Ε βέβαια, αυτός δεν είδε το όνομά του σε μαύρη λίστα του "Ρ" ότι χρηματίζεται από το Μαξίμου επί Σημίτη για να χτυπά το ΚΚΕ!!!
ούτε η Αλέκα ζήτησε έμμεσα την απόλυσή του επειδή της έκανε σκληρές "ερωτήσεις".
Ας καρφώσουμε τις λέξεις για να μην εξχνάμε...αν και υπάρχουν και τα αποκόμματα για να θυμίζουν...

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ. συγνώμη για τα σαρδάμ. βρέθηκα και γω έμπλεος οργής για τα κατα συνθήκη ψεύδη της προοδευτικότητας(και δεν αναφέρομαι στον Γιώργο)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι τι να πω! Με κατήγγειλε ο "Ρ" ως ...επικεφαλής του αντικομμουνιστικού δημοσιογραφικού πυρήνα στην Ελλάδα επειδή είχα γράψει ότι επρόκειτο να διαγραφούν οι Κωστόπουλος-Θεωνάς. Εκείνοι διαγράφτηκαν κι εγώ... διαφημίστηκα στη "πιάτσα", ενώ το στέλεχος του ΚΚΕ που είχε υπογράψει τη "μαύρη λίστα" των ... αντι-ΚΚΕ δημοσιογράφων (των οποίων υποτίθεται ότι ήμουν "επικεφαλής") απομακρύνθηκε από τον Περισσό μετά από λίγους μήνες επειδή "τάσπασε" με την ηγεσία. Οπότε, όταν έχεις τέτοια εμπειρία από κάποιους "συντρόφους" στον "Ρ" (και στο κόμμα) άντε να τους πιστέψεις στα σωστά που λένε...
Μαρίνα

Ανώνυμος είπε...

Καλό. Θα πρέπει πράγματι να θυμάται κανείς τα "κατορθώματά" του και να βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα για το πολιτικό ποιόν αυτού του ανθρώπου που απ' ό, τι φαίνεται εκτελεί "διατεταγμένη υπηρεσία" και δεν λειτουργεί απλώς το σύνδρομο του πρώην. "Είπε ο γάιδαρος τον κοκοτό κεφάλα" που λένε στο χωριό μου. Κι όμως θα βρεθούν δυστυχώς άνθρωποι που θα τον επιβραβεύσουν γι αυτά που έκανε (και γι αυτά λέει) και θα τον ξαναστείλουν στη βουλή.

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Θυμάμαι το γεγονός. Κι εγώ είχα εκπλαγεί δυσάρεστα που ένα κόμμα όπως το ΚΚΕ που χόρτασε απο διώξεις στην πολυετή ιστορία του, έκανε αυτή την αστοχία.
Άλλος λίγο άλλος περισσότερο, όλοι έχουμε τους "σκελετούς" μας στην αποθήκη...Υποθέτω όμως πως κάποιοι θα έχουν ήδη μετανοιώσει για ΄κείνη την πρωτοφανή ενέργεια σε βάρος επαγγελματιών δημοσιογράφων.

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν είναι αστοχία. Σε αυτό διαφοροποιούμαστε. Θεωρώ ότι είναι κατάλοιπο της σταλινικής προτροπής εξοντώστε τον αντίπαλο. Πας μη μεθ' ημών καθ' ημών!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό! Συγχαρητήρια

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΗ ΦΙΛΟΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΑΞΑΤΕ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΕΥΓΕΝΙΑ