Τρίτη 12 Ιουνίου 2007

Η εαρινή πρόσληψις των Αγροφυλάκων!..

Κοντεύουν μεσάνυχτα Τρίτης- ανήμερα Τετάρτη. Το Έθνος, μπορεί να κοιμάται αμέριμνο, αλλά στη Βουλή, κάποιοι άγρυπνοι εκπρόσωποί του, δίνουν τη μάχη για την επανασύσταση του "ένδοξου" σώματος της Αγροφυλακής, στο οποίο κατά προτεραιότητα θα προσληφθούν γύρω στα 1.000 -όχι και τόσον- παιδιά πλέον του "΄90-΄93". Είμαστε στα μέσα του 2007 και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει οτι η χώρα, 180 χρόνια περίπου απο την ανεξαρτησία της, βαδίζει με γοργά βήματα στον αστικό εκσυγχρονισμό.
Ενδεικτική η διαπίστωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρα που στηρίζοντας τις προωθούμενες διατάξεις είπε αφήνοντας τον οίστρο του να βοσκήσει στα λειβάδια του Ομήρου «Του επόπτη η ματιά λιπαίνει το χωράφι!». Κανένας δεν πρόσεξε οτι στη συνέχεια, ο Βύρων, συγκρατώντας με κόπο έναν λυγμό που ανέβαινε διαρκώς προς τα πάνω , έσπευδε να προσθέσει «Είναι ειρηνοποιός ο ρόλος του αγροφύλακα, του αστυνόμου της οικολογίας. Παρεμβαίνει με πολλούς τρόπους, ή με την παρατήρηση, ή εν τέλει με το παλαιό πρωτόκολλο αναφοράς για το Πταισματοδικείο. Συνδράμει την Αστυνομία, λέγοντάς της ότι «εκεί που έκανα επιτήρηση, είδα φυτεία δενδρυλλίων ινδικής καννάβεως" - και στην περιφέρειά του τότε, βαράει ένας μικρός συναγερμός! Είναι ο οίστρος, η αλογόμυγα αυτός ο υπάλληλος, ο υπεύθυνος»!
Ποιός θα μπορούσε να το πει καλύτερα απο αυτόν; Ούτε καν ο Θεός...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1)ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟΣ ΣΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ .
2)ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΞΟ .ΟΥΔΕΙΣ ΣΥΜΕΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗΣ
ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΝ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

1. Είμαι ανυπόκριτος θαυμαστής του Βύρωνα. Άλλωστε δεν ευθύνεται αυτός που βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Ο άνθρωπος όπως έχει εξομολογηθεί δημόσια εκτίει ποινή.
2.Αν περιμένετε στη Νάξο τους αγροφύλακες για να βρείτε τα κτήματά σας, τα πράγματα είναι πιο σοβαρά απο όσο φαίνονται...
3. Σας απασχολεί το ενδεχόμενο να έχουμε άλλες επείγουσες προτεραιότητες, όπως ας πούμε την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών για τα νησιά και την ενδοχώρα;
4. Μήπως να επανασυσταθούν και τα ΤΕΑ;

Ανώνυμος είπε...

1)Μην πυροβολείτε τον Βύρωνα. Αποτελεί μια φωτεινη όαση λυρικοτητας στην πεζότητα του πολιτικού λόγου.
2)θα μπορούσε όντως να αποτελεί μια,νεοτεριστικής αντίληψης, οικολογική αστυνομία η χωροφυλακή. Την έχουμε ανάγκη σε ένα συνεχώς επιβαρυνόμενο περιβάλλον,με πόλίτες-καταστροφεις του, αλλά:να μην προσλαμβάνονταν οι μεσήλικες του 93 και οι προσληφθέντες να επαιδευονταν θεωρητικά και πρακτικά με σύγχρονο τρόπο για να αντιμετωπισουν συχγρονα προβλήματα

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ
ΤΟΤΕ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ .
ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΗ ΎΠΑΙΘΡΟ ΓΕΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ .
ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΗ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΚΤΗΜΑ ΜΕ ΔΕΚΑ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝΔΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΠΟΥΘΕΝΑ . Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΩΣ ΕΞΕΙΣ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ . ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ .ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΡΑΤΣΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ωχ! Είχα λίγες ημέρες να σας επισκεφθώ συνάδελφοι και τι διαπιστώνω η αδαής;Press gr κάνανε τα έδρανα ...οι κεντρώοι

Archon είπε...

Ο Βυρων το ειπε ξεκαθαρα ο αγροφυλακας ειναι ο νεος οι-κολομπατσος.....

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Βασίλη, όσο κι αν δεν φαίνεται αδελφέ, είμαι μαζί σου...Κι εγώ επαρχιώτης είμαι, αλλά και στην Αθήνα που ζω, έχει πολλές επαρχίες που δεν τις βάζει ο νους σου.
Απλώς καμώνονται μερικά ψώνια, κάτι που δεν είναι. Δεν αλλάζουν τα πράγματα νομίζω με τέτοια μέτρα. Δεν παμε μπροστά με μικρορουσφέτια, που γίνονται με το βλέμμα στις κάλπες. Το ζήτημα που θίγεις είναι μεγάλο. Όμως δεν φαίνεται να απασχολεί αυτούς που ψήφισαν το νομοσχέδιο. Κριτήριό τους, δυστυχώς είναι οι ψήφοι. Απο την άποψη αυτή και αγροφυλακή να αποκτήσει η έρημη ύπαιθρος, πάλι πρόβλημα θα΄ χει. Γιατί; Εδώ σε θέλω...

Ανώνυμος είπε...

Για να έχεις , δες πρωτα τις αρμοδιοτητες που εγνωμη για την Αγροφυλακήχει www.agrofilaki.gr. Οσο για τον τροπο λειτουργείας της παλαιάς αγροφυλακης, εχεις δίκιο.Αλλοιμονο αν δουλεψουν ετσι και οι νέοι αγροφύλακες.Παντως το πρόβλημα ειναι καθαρά κομματικό. Το ΠΑΣΟΚ λέει οχι και η ΝΔ ναι. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ζουν στην υπαιθρο επιθυμουν την επανιδρυση της .Ζωντανο παραδειγμα ο κ.ΣΑΡΡΗΣ Νομαρχης στην Κρητη,επανίδρυσε στο νομο του την αγροφυλακή με στελεχη εργαζομένους στη Ν.Αυτοδιοίκηση. Οσο για την ΚΕΔΚΕ (ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ πρωην πρόεδρος)ηθελε αστυνομευση της υπαίθρου ,αλλα αυτη να γινεται απο την δημοτικη Αστυνομία,η οποια και αυτη λειτουργεί ως γνωστόν με ελλείψεις.Σε λίγες μεγαλες πολεις συνανταμε δημοτικους αστυνομους με καθηκοντα καθαρά εισπρακτικά,να γραφουνε παρανομα παρκαρισμένα αυτοκινητα.Εαν τα καθηκοντα αστυνόμευσης της υπαιθρου μπορουσε αναλαβει η δημοτική αστυνομια,τοτε μόνο ο δημαρχος σαν προισταμενος της ,θα αποφασιζε την τιμωρια η οχι των παραβατων.Με λιγα λογια οι κολλητοι(ψηφοφοροι) ΑΘΩΟΙ, και οι μη κολλητοίΕΝΟΧΟΙ.Με το νεο νομοσχεδιο ομως, ολοι θα ειναι ισοι ,γιατι δεν θα εμπεκονται δημαρχοι και αλλα πολιτικα προσωπα.Ο καθε παραβατης απευθειας στον εισαγγελεα.