Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

"Μπαμπά! Μπαμπάκα! Κάποιος χτυπάει την πόρτα!""Ποιός είναι; Ποιόος;

Όποιος μπει στον κόπο να σταχυολογήσει έστω αποσπασματικά την τρέχουσα επικαιρότητα, μπορεί και να πάθει ζαβλαμά απο το μέγεθος και το πλήθος των προβλημάτων. Έχουμε και λέμε:
*Η κυβέρνηση, χωρίς να εξηγήσει για ποιόν λόγο δεν υπάρχουν στο ταμείο τα χρήματα που έχουν καταβάλλει οι ασφαλισμένοι ώστε να τους πληρώσει σήμερα κανονικά τις συντάξεις, προχωρά σε νέες επαχθείς ρυθμίσεις, υπό την απειλή της κατάρρευσης του Συστήματος, η οποία όμως για να συμβεί, είτε η χώρα θα πρέπει να δηλώσει για δεύτερη φορά το "δυστυχώς επτωχεύσαμεν"΄, είτε να γίνει πόλεμος!..
*Η ΔΕΗ, έχοντας στο τιμόνι της αυτόν τον ανεκδιήγητο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Τ. Αθανασόπουλο, οδεύει σε μια λεόντεια συμφωνία με τον Γερμανικό κολοσσό RWE ο οποίος σκοπεύει να εγκαταστήσει στα μέρη μας, μονάδες λιθάνθρακα, εξαιρετικά ρυπογόνες, τις οποίες αρνούνται να εγκαταστήσουν στο έδαφός τους, Γερμανία και Αυστρία. ΄Οσον αφορά την εκτόξευση των τιμολογίων της επιχείρησης, ο αρμόδιος υπουργός εξήγησε συγκρατώντας με κόπο έναν λυγμό ικανοποίησης, οτι αυτό γίνεται προκειμένου να μπούνε στο παιχνίδι οι ιδιώτες και να ανέβει ο ανταγωνισμός, ώστε στο τέλος να επέλθει μείωσις!
*Χθεσινή Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβεβαιώνει οτι 2 εκατομμύρια Έλληνες ζούνε με μισθούς πείνας, ενω το 23% των παιδιών στη χώρα, μεγαλώνουν σε νοικοκυριά ανέργων ή χαμηλόμισθων.
*Την ίδια στιγμή, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ν. Γκαργκάνας, όπως όλοι οι συνεπείς μονεταριστές που δαιμονοποιούν το κόστος εργασίας, παρακολουθεί απαθής την ληστρική εκμετάλλευση των πολιτών απο τις Τράπεζες και καθισμένος απάνω στις παχυλές απολαβές του, δίνει μαθήματα κοινωνικής αναλγησίας και πρωτοφανούς κυνισμού, προτείνοντας για μια ακόμα φορά-τι άλλο;- μείωση των αποδοχών των εργαζομένων. Υπόψιν δε, οτι η Ελλάδα, έχει μπει σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης απο τους ξένους και αξιολογείται χαμηλότερα απο την Τουρκία, στον έλεγχο του "βρώμικου" χρήματος- θέμα, μεταξύ άλλων, δικής του αρμοδιότητας...
*Η ασυγκράτητη ακρίβεια στην αγορά, πέφτει με ακόμα μεγαλύτερη φόρα πάνω στους συνταξιούχους και τα χαμηλά εισοδήματα και αντίς ο κομψός υπουργός Ανάπτυξης, Χ. Φώλιας, να βάλει φρένο στις μονοπωλιακές πρακτικές και την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων, κατηγορεί τους καταναλωτές, οτι παίρνουν πρόθυμα μέρος στο ταγκό του πληθωρισμού...
*Με την στενή συνεργασία μιας επίλεκτης ομάδας δικαστών, όπως καταγγέλλουν στη Βουλή όλες οι πτέρυγες της Αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, συγκαλύπτουν συγκλονιστικά σκάνδαλα, όπως οι τηλεφωνικές υποκλοπές, οι απαγωγές αλλοδαπών, τα ομόλογα και οι χρηματοδοτήσεις Ζαχόπουλου, επιτρέποντας να απλωθεί αποπνικτικά, ατμόσφαιρα ζόφου πάνω από τη χώρα.
*Συνελόντι ειπείν, όχι μόνον μέσα γίνεται της τρελλής, αλλά και έξω ή γύρω μας, στο Κόσσοβο, τα Σκόπια-άραγε θα ανασκευάσουμε και τις διηγήσεις των παπούδων μας για να αρέσουμε στους Αμερικανούς;-την Κύπρο, ζητήματα για τα οποία αποδεικνύονται πολύ τρυφεροί οι ώμοι της εγχώριας πολιτικής τάξης, ου μην και των πολιτών να σηκώσουν.
Και ποιό είναι το πρόβλημα, σύμφωνα με τους επιδέξιους χειριστές του καθημερινού επικοινωνιακού μας βίου, όπως ας πούμε ο υπουργός Τύπου Θ. Ρουσσόπουλος; Το διαδίκτυο!..
Περιστασιακός αναγνώστης του Press-gr, είχα διαπιστώσει με τα μάτια μου, οτι άλλες φορές είχε ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις κι άλλοτε αναρτήσεις που δεν θα πιστεύανε ούτε τα παιδιά μου. Γνωρίζω τον Ανδρέα Καψαμπέλη και παρότι δεν μου είναι ιδιαιτέρως συμπαθής αλλά, κυρίως επειδή δεν έχει αποδειχθεί στο Δικαστήριο η ενοχή του, δυσκολεύομαι να συμμεριστώ τις κατηγορίες που εκτοξεύει εναντίον του ο "εισαγγελέας" Β. Χιώτης.
Διαπιστώνω εξάλλου, σήμερα, διαβάζοντας το "Βήμα", οτι η εκδοχή του τελευταίου, συνάδει απολύτως με αυτήν που παρουσίασε χθες το βράδυ απο τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, όταν υποστήριξε, οτι σχεδόν μετά απο κάθε ηλεκτρονική ανάρτηση με "συκοφαντικό" περιεχόμενο εις βάρος του, ακολουθούσε κατάθεση ερώτησης απο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ωραίος τρόπος να αποφεύγεις να δώσεις εξηγήσεις στο Κοινοβούλιο, σχολίασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Α. Κακλαμάνης, υπενθυμίζοντας, οτι τουλάχιστον στα χαρτιά, έχουμε ακόμα Πολίτευμα Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και όχι ενός ανδρός αρχή.
Δεν σκοπεύω να μπω, από θέση, στο αστυνομικό μέρος της υπόθεσης, που κατά τους ισχυρισμούς Χιώτη, έχει και κοινοβουλευτική άκρη, με κάποιον μυστηριώδη συντάκτη, που φέρεται οτι έγραφε σχόλια στην επίμαχη ιστοσελίδα. Μπορώ, όμως, βλέποντας την εξόφθαλμη προσπάθεια ορισμένων, να επιστρατεύσω το κλασσικό: η τρομοκρατία και ο ευτελής αντιπερισπασμός δεν θα περάσουν.
Αρκετά βάσανα έχουμε εμείς οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες για ν΄ αρχίσουμε τώρα να ξυνόμαστε με τις ψείρες του καθενός, είτε προέρχεται απο το συνάφι, ή το χειρότερο θητεύει επαγγελματικά στα υπόγεια κυβερνητικά χαλκεία!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: