Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

Το ιαπωνικό σύστημα

Μόνο το ιαπωνικό περιβραχιόνιο “απεργώ” δεν φοράμε σήμερα οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες. Αφορμή, η μεταξύ μας συζήτηση για την -εκ των υστέρων- κάλυψη ή όχι της χθεσινής συνεδρίασης της επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, στην οποία έχουν κληθεί οι υπουργοί Πολιτισμού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Σε σχετικό ερώτημα συναδέλφου, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Π. Σόμπολος δήλωσε ότι “δεν σβήνουμε τη χθεσινή μέρα. Δεν σβήνουμε τα γεγονότα από το χάρτη. Ασφαλώς και θα κάνετε ρεπορτάζ”. Υποθέτω ότι η οδηγία Σόμπολου ακολουθεί απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ*. Δεν θα πρέπει ωστόσο να προσπεράσουμε τα εξής ζητήματα. Θα δουλέψουμε διπλά σήμερα Πέμπτη 14/2 για να καλύψουμε θέματα της προηγούμενης ημέρας για την οποία βεβαίως δεν πληρωθήκαμε; Πως κρίνουμε τη μετάθεση σειράς συνεδριάσεων επιτροπής δευτερεύουσας σημασίας για την Πέμπτη (για να μη συμπέσουν με την απεργία, όπως ανέφεραν βουλευτές) όχι όμως και της παραπάνω επιτροπής Μορφωτικών;




*Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: Οδηγίες για την απεργία της Τετάρτης, 13 Φεβρουαρίου

Το προσωπικό ασφαλείας θα απασχοληθεί μόνο για τη μετάδοση εκτάκτων και ιδιαιτέρως σημαντικών γεγονότων, που ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο. Η σπουδαιότητα του γεγονότος θα κρίνεται κάθε φορά από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Σε κάθε περίπτωση, για την κάθε μετάδοση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και σε ενδεχόμενη μετάδοση θα αναφέρεται ρητά η άδεια (εφόσον δίνεται).”


**

Σήμερα (14/2) στη Βουλή

Α' ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Θα συζητηθούν επίκαιρες ερωτήσεις σύμφωνα με το άρθρο 130 του Κ.τ.Β....περισσότερα
Β' ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Συνέχιση της συζήτησης των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών». ...περισσότερα

Γ' ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
1.'Ωρα 9.30΄ π.μ. (Αίθουσα Γερουσίας) θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης «Θεσμικό πλαίσιο έρευνας και τεχνολογίας και άλλες διατάξεις» (ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων - 2η συνεδρίαση).
2. Ώρα 10.00΄ π.μ. (Αίθουσα 150 - 1ος όροφος) θα συνεδριάσει η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος με θέματα ημερήσιας διάταξης:
α) Διαδικαστικά θέματα.
β) Γενικές Εισηγήσεις επί της αναθεώρησης του Συντάγματος.
3. Ώρα 11.00΄ π.μ. (Αίθουσα 151 - 1ος όροφος) θα συνεδριάσει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή 'Ερευνας και Τεχνολογίας με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Κίνδυνοι από τον εθισμό στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Διαδικτύου - Μέτρα προστασίας.
4. Ώρα 12η μεσημβρινή (Αίθουσα 223 - 2ος όροφος) θα συνεδριάσει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Διοικητική Μεταρρύθμιση - Περιφερειακή Ανάπτυξη - Πορεία Ε.Σ.Π.Α..
5.'Ωρα 13.30΄ (Αίθουσα Γερουσίας) θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης «Θεσμικό πλαίσιο έρευνας και τεχνολογίας και άλλες διατάξεις» (3η συνεδρίαση).
6.'Ωρα 14.00΄ (Αίθουσα 151 - 1ος όροφος) θα συνεδριάσει η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών «Κύρωση σύμβασης για την τροποποίηση και συμπλήρωση της από 30.4.2001 οικονομικής συμφωνίας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΑΣΘ».
7. Ώρα 18.00΄ (Αίθουσα Γερουσίας) θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Ομιλία της Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιας για θέματα Προστασίας του Καταναλωτή, κυρίας Meglena Kuneva, με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Πολιτική Προστασίας του Καταναλωτή».
Στη συνεδρίαση έχει ζητηθεί να παραστεί και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: