Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

Με το πόδι ρε, με το πόδι!


Στην παλιά ταινία του ελληνικού κινηματογράφου "Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο", ο Πετράκης (Μίμης Φωτόπουλος) και ο Παυλάρας (Βασίλης Αυλωνίτης), οδεύουν πεζή για το πανηγύρι της Παναγιάς της Πλατανιώτισσας. Με τη λατέρνα στο ώμο εναλλάξ, ζητούν οδηγίες από έναν μόρτη, το Θόδωρο (Νίκος Φέρμας). Όταν καταλαβαίνουν ότι η Παναγιά πέφτει μακριά, δυσανασχετούν, αλλά ο Θόδωρος τους εμψυχώνει.. Πως θα πάμε μέχρις εκεί ρωτούν.. "Με το πόδι ρε, με το πόδι" απαντά ο μόρτης.

Θυμήθηκα την καταπληκτική αυτή σκηνή όταν άκουσα τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να σχολιάζει τον προβληματισμό βουλευτών της αντιπολίτευσης για το κόστος των διοδίων στους νέους αυτοκινητόδρομους (0,04Ε/χλμ), που σημαίνει 54Ε πήγαινε έλα Αθήνα-Γιάννινα (17Ε στο δρόμο και 10Ε στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου επί 2).

Τι είπε ο Θεσσαλός;
"Θέλει κάποιος να πάει από τον αυτοκινητόδρομο; Θα πληρώσει. Δεν θέλει να πάει; Εξασφαλίζουμε καλό δρόμο να πάει χωρίς να πληρώσει".

Ποιος είναι ο καλός δρόμος, εξήγησε νωρίτερα ο κ. Σουφλιάς:
"Θα σας πω πως μπορεί αλλιώς να πάει στα Γιάννενα. Να πάρει την παλιά εθνική οδό από την Αθήνα, δηλαδή να μην πληρώνει διόδια στη διαδρομή Αθήνα-Πάτρα και από εκεί να πάρει πάλι την παλιά εθνική οδό και να πάει στα Γιάννενα. [..] Για να μην πληρώσει τα 10 ευρώ της γέφυρας μπορεί να πάει όμως και από τον Ε65.."

Ηθικό συμπέρασμα; Έχεις; Πας με ασφάλεια. Δεν έχεις; Πας τσούκου-τσούκου, αν πας..

2 σχόλια:

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Λα ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ και φιλότιμο. Που το πρόβλημα αδερφέ;

Γιώργος είπε...

mia xara einai to tsoykoy tsoykoy,,,,oi politikoi oloiOLOI OLOI gamioyntai dw k xronia,ayta k kalimerees