Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Πρόγραμμα Βουλής 25-29 Φεβρουαρίου 2008

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου

18:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

19:00 (ολομέλεια) Επερωτήσεις

Α.του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Ρόβλια σχετικά με το διαγωνισμό για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών (δικτύων) τοπικής πρόσβασης.
Β.του πρώην προέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνη σχετικά με την μη κατάθεση της έκθεσης Ζορμπά για την υπόθεση των ομολόγων.
Γ. 24 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης
Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ).

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου

18:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: Ενημέρωση για τα προγράμματα, που εκπονούνται από το «Ίδρυμα Μαρία Τσάκου» και από το «Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση», για τους Έλληνες Ομογενείς. Θα ενημερώσουν ο Παναγιώτης Τσάκος, Ιδρυτής του «Ιδρύματος Μαρία Τσάκου» και ο Δημήτριος Αφεντούλης, Γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση».

18:00 (ολομέλεια) Ερωτήσεις-αναφορές

19:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Θεσμικό πλαίσιο έρευνας και τεχνολογίας και άλλες διατάξεις». (4/4)

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου

10:30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Οδική βοήθεια οχημάτων». (1/2)

11:00 (Γερουσίας) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Επεξεργασία και εξέταση του άρθρου 29 παρ. 2, του άρθρου 57, του άρθρου 58, του άρθρου 62 και του άρθρου 115 παρ.6 και 7 (Γ΄ Ενότητα).
11:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ: Προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών - Αντιμετώπιση των φαινομένων της εμπορίας παιδιών, της παιδικής πορνείας και της παιδικής πορνογραφίας. Ενημέρωση από τον Συνήγορο του Πολίτη Γεώργιο Καμίνη και τον Βοηθό Συνήγορο (Κύκλος Δικαιωμάτων του Παιδιού) Γεώργιο Μόσχο.

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου

10:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

11:30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Οδική βοήθεια οχημάτων». (2/2)

10:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: Κίνδυνοι από τον εθισμό στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Διαδικτύου – Μέτρα προστασίας. Θα ενημερώσουν η Μένη Μαλλιώρη, τέως ευρωβουλευτής, επίκουρος καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Νόσων και ο Νικόλαος Κουλούρης, αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
11:00 (Γερουσίας) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Επεξεργασία και εξέταση του άρθρου 24 παρ.1, εδ. ε, παρ.2 και ερμηνευτικής δήλωσης και του άρθρου 117 παρ.3 και 4 (Δ΄ Ενότητα).
13:00 (223) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ:

α.Αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για την Περιφερειακή Ανάπτυξη.
β.Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των αιτήσεων των Βουλευτών κ. Γεωργίου Λιάνη και κυρίας Παρασκευής Μπουζάλη, για την ένταξη των Νομών Φλωρίνης και Καστοριάς στις παραμεθόριες περιοχές.
13:30 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ:

α. Θέματα αρμοδιότητας του Συνηγόρου του Πολίτη.
β. Προστασία των ανηλίκων από τα ΜΜΕ.
Θα ενημερώσουν ο Συνήγορος του Πολίτη Γεώργιος Καμίνης και ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού Γεώργιος Μόσχος.

Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου

10:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

11:30 (ολομέλεια) Επερώτηση 14 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον «Αειφορικό» ενεργειακό σχεδιασμό.

2 σχόλια:

alzap είπε...

Καλησπέρα Πέτρε.
Με συγχωρείς δηλαδή, αλλά μου φαίνεται ότι έχει γίνει κάποιο λάθος. Πατώντας, στην πολύ καλή στήλη με τα ΜΜΕ, πάνω στην ΑΞΙΑ, βγαίνει η ...αρχική σας σελίδα. Δείτε το αν θέλετε.
Φιλιά.

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Έχεις δίκιο. Απλά η Αξία, όπως και η Βραδυνή και ορισμένα ακόμα ΜΜΕ έχουν κοινοβουλευτικούς συντάκτες αλλά όχι δικές τους ιστοσελίδες. Δυστυχώς όμως το σχετικό εργαλείο της Γκούγκλ δεν επιτρέπει καταχώριση χωρίς 'σύνδεση'. Έτσι, η Αξία κοκ σε γυρίζουν στα ..Έδρανα.